Varto Devlet Hastanesi'nde Bir İlk - Son Dakika
Yerel

Varto Devlet Hastanesi'nde Bir İlk

Varto Devlet Hastanesi\'nde Bir İlk

Muş’un Varto Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı rahim alma (total laparasbopik histerektomi) ameliyatı yapıldı.

15.03.2016 13:53

Muş'un Varto Devlet Hastanesi'nde ilk kez kapalı rahim alma (total laparasbopik histerektomi) ameliyatı yapıldı.

Varto ilçesi Gümgüm Mahallesi'nde ikamet eden Hanım Ataç (48) adlı 6 çocuk annesi, iki yıldır sürekli kanaması olduğu şikayetiyle Varto Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından hastanın ameliyata alınması gerektiğini söyleyen Varto Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Emrullah Akay, "Hastamız iki yıldır, sürekli olarak fazla kanaması olduğu ve karın ağrısı şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucunda kapalı devre rahim almaya karar verdik. Bu nedenle de hastamızla gerekli görüşmeyi sağladık. Hastamız ameliyat olmayı kabul etti. Muş ilimiz ve ilçelerinin hiçbirinde bu ameliyat yapılmamıştır. İlk kez olarak Varto Devlet Hastanesi'nde böyle riskli bir ameliyatı yapmayı göz önüne aldık. Bu yapılan ameliyat yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyata Muş Devlet Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Ahmet Büyük, Muş Tıbbı Hizmetler Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kenan Bayraktar ve Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Anestezi Uzmanı Dr. İhsan Güney ile birlikte katılarak bir ilki gerçekleştirdik. Varto'ya geldiğimiz günden beri hastane yönetimi ile birlikte yaptığımız çalışmalarla ameliyatlara başladık. Başhekimimiz İhsan Güney ve Hastane Müdürümüz Yüksel Arğun ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Değişik ameliyatlarda gerçekleştirmekteyiz" dedi. Varto'da ilk kez guatr ameliyatı yapıldığını da belirten Dr. Akay, bundan sonra ameliyatların devam edeceğini kaydetti. Dr. Akay, kadın doğum hastalıkları bölümünde diğer her türlü küçük cerrahi müdahalelerin yapıldığını dile getirdi.

Ameliyatın ardından beş gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilecek olan Hanım Ataç ise, Dr. Akay ve hastane personeline teşekkür etti.

Hasta eşi Mustafa Ataç da, kadın doğum hastalıkları uzmanının yapmış olduğu ameliyatla ilçe dışına gitmekten kurtulduklarını ve bu konuda çok memnun olduklarını belirterek, emeği geçen tüm doktor ve hastane çalışanlarına teşekkür etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto Devlet Hastanesi'nde Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement