Yalova'da Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Belediye Meclisi Toplantısı

Yalova\'da Belediye Meclisi Toplantısı

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Avar: "Yabeltaş ve Hizmet AŞ Genel Müdürü'nün görevde bulunduğu süre içinde bizler sermaye artışına kesinlikle sıcak bakmıyoruz"

03.12.2014 21:27

Yalova Belediye Meclisi toplantısında, AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar, Yabeltaş ve Hizmet AŞ'de sermaye artışına olumlu bakmadıklarını söyledi.

Meclisin aralık ayı son birleşimi, Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda ilk olarak belediye şirketleri Yabeltaş ve Hizmet AŞ'nin sermaye artırımı talebi görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan Avar, şöyle konuştu:

"Yabeltaş ve Hizmet AŞ'nin sermaye artışıyla ilgili bizler AK Parti grubu olarak, sermaye artışı yapacağımız kurumun yönetim kurulu başkanına güvenmek zorundayız. Sorumluluktaki Genel Müdür'ün profesyonelliği ve edebe uymayacak şekilde, zamanında dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanımıza Twitter'da hakaret dolu ifadeler kullanmıştır. Bu tavrından ötürü, bağlı bulunduğu firma tarafından genel müdürlüğünden alınmış, işten çıkarılmıştır. Bu yanlışı ve profesyonelliğe uymayacak hareketleri ve ifadeleri kullanan, ülkenin başbakanına hakaret eden bir genel müdürün, Yabeltaş ve Hizmet AŞ'nin genel müdürü olarak görevde bulunması bizler için etik değildir. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Yabeltaş ve Hizmet AŞ Genel Müdürü'nün görevde bulunduğu süre içinde bizler sermaye artışına kesinlikle sıcak bakmıyoruz. Şahsın görevinden alınması, yeni genel müdürün gelmesi durumunda bu sermaye artışına sıcak bakacağımızı bildiririz. Bu sermayeyi ona emanet edemeyiz çünkü genel müdürümüze güvenmemiz gerekiyor."

Salman ise söz konusu kişinin genel müdür değil, şirketin yönetim kurulu başkanı olduğunu dile getirdi.

Konunun görüşülmesinin ertelenmesini öneren Salman, "Ben yaptım oldu, görevden aldım mantığıyla riyasetin bir yetkisi yoktur. İnsanların kararları kişiseldir. Yöneticilik vasfı, farklı bir olaydır. Sizin belediye meclisi üyeliğiniz farklı bir olaydır, Kasım Avar kimliğiniz farklıdır. Benim Vefa Salman karakterim başkadır ama Belediye Başkanı Vefa Salman kriterim başkadır. Bu konuyla ilgili başka birkaç gelişme var. Bu nedenle konunun önümüzdeki ay görüşülmesini talep ediyorum" ifadesini kullandı.

İstişarelerin ardından sermaye artırımı konusunun ocak ayına ertelenmesi konusu kabul edildi.

Toplantıda, tek engellinin yaşadığı evlerde 20 metreküpe kadar, iki engellinin yaşadığı ikametlerde ise 40 metreküpe kadar suyun ücretsiz verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP'li Faruk Kırtay da Tonami Meydanı'nda köprülü kavşak projesi için ağaçların kesilmesiyle ilgili Salman'ı eleştirdi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement