Yalova'da Mahalle Polemiği - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Mahalle Polemiği

Yalova\'da Mahalle Polemiği

Samanlı, Safran, Kazimiye, Elmalık ve Hacımehmet köylerinin muhtarları, Yalova’ya bağlanma tercihinin bu köylerde yaşayan insanlara bırakılmasını istedi.

15.10.2014 13:31

Samanlı, Safran, Kazimiye, Elmalık ve Hacımehmet köylerinin muhtarları, Yalova'ya bağlanma tercihinin bu köylerde yaşayan insanlara bırakılmasını istedi.

Samanlı, Safran, Kazimiye, Elmalık ve Hacımehmet köylerinin mahalle yapılıp Yalova merkeze bağlanmasının belediye meclisi gündemine gelmesinin yankıları sürüyor. Samanlı Muhtarı Çetin Pehlivan, Safran Muhtarı Necmi Metan, Hacımehmet Muhtarı Ahmet Güden, Kazımiye Muhtarı Akın Öztürk ve Elmalık Muhtarı Melih Boz ortak basın açıklaması yaptı. Kendilerine danışılmaksızın böyle bir karar alınmasının yanlış olduğunu savunan muhtarlar, "5 köyün Yalova'ya mahalle olarak bağlanmasına karşıyız. Bu 5 köyün hepsi altyapısını tamamlamış, hayvancılık ve tarımın yapıldığı köyler. Çöp toplama dışında belediyeye ihtiyaç duymayan köyler. Bu köyleri arazileri bol ve değerli, yani kolay rant elde edilebilecek köyler. Şu anda sadece Samanlı köyünde bin adet büyükbaş hayvan, 250 adet küçükbaş hayvan bakılıyor. Onun haricinde sebze, meyve dikimi ve ekimi de yaygın. Bu köylerin mahalle olarak Yalova'ya bağlanması tarıma ve hayvancılığa ciddi darbe vuracak. Yalova dışa bağımlı bir duruma gelir. Bizim, tarlalarımızı satıp, köyümüze inşa edilecek villalarda kapıcılık yapmamızı istiyorlar. Yalova Belediyesi 2014 yılına kadar neredeyse bu köylerin hiç birine bir karış yol yapmamıştı. Hepsi özel idare ve valilik tarafından yapıldı. Yalova Belediyesi köyümüzden vergi alır, su paralarını toplar, inşaat ruhsatlarını verir, istediği yeri imara açar, ama hizmete gelince vermez. Sadece çöplerimizi toplar. Safran köyü muhtarı olarak belediyeden 5 tane çöp konteynırı istedik vermedi. Biz halimizden memnunuz. Köylerimizle ilgili böyle bir karar alınırken kimse bize danışmadı. Kaldı ki mevcut belediye başkanının, 'Ben köylerin statüsünü bozmayacağım. Aksine köylerimizi destekleyeceğim. Benim belediye başkanlığım döneminde asla böyle bir durum yaşanmayacak' dedi. Ama bu sözünü tutmadı. Biz 5 köyün muhtarı olarak bu kararı halkımızın vermesini istiyoruz. Ben yaptım oldu mantığı hiç hoş değil. Yasa gereği belediye meclisi bu kararı alıp bunu Danıştay'a götürebilir. Ama doğru olan bu kararı bu köylerde yaşayan halkın vermesidir. Biz 5 köyde referandum yapılmasını ve çıkan karara saygılı olunmasını istiyoruz" dediler. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Mahalle Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement