Yalovalı Bisikletçiler Başkan Adaylarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yalovalı Bisikletçiler Başkan Adaylarıyla Bir Araya Geldi

Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri Derneği (PAB) yetkilileri, 1 Haziran'da kentte yapılacak seçimler öncesinde bisiklet taahhütnamesi imzalatmak amacıyla Yalova Belediye Başkan adaylarıyla bir araya geldi.

19.05.2014 12:50

Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri Derneği (PAB) yetkilileri, 1 Haziran'da kentte yapılacak seçimler öncesinde bisiklet taahhütnamesi imzalatmak amacıyla Yalova Belediye Başkan adaylarıyla bir araya geldi.

PAB Yalova Dernek Başkanı Özlem Bayrı ve beraberindekiler, ilk olarak CHP'li Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç ile görüştü. Güleç, adayları Vefa Salman'nın yoğun programı nedeniyle görüşmeye katılamadığını belirterek, "Bisiklet yollarını kaldırmayı asla düşünmedik. PAB'ın taleplerini Vefa Salman'a ileteceğim. Konuyla ilgili çabalarından ve takipçiliğinden dolayı Perşembe Akşamı Bisikletçileri'ne teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti adayı Yakup Koçal ise dernek üyeleriyle PAB Derneği'nde bir araya geldi. Üyeler, Koçal'a organik ulaşım projesinin kent için faydalı bir proje olduğunu anlatan bisikletçiler, son dönemde bisiklet yollarını ayıran hacıyatmazların kaldırılmasıyla kent için yollarda ciddi risk altında ve güvensiz bir şekilde bisiklete binmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, kendisinden göreve geldiği zaman bu konuda ciddi adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.

Koçal da Yalova'da kendisi için önemli olan Organik Ulaşım Projesi'nin bisikletle ilgili bölümünün PAB Yalova Derneği ile örtüştüğünü dile getirerek, "Benim bisiklet yollarıyla ilgili düşüncem, projelerim, yaptıklarım belli. Önümüzdeki dönemde de hem bunlarla hem diğer projelerimizle ilgili olarak elimizden gelen çabayı Yalova için göstereceğiz. Bisiklet konusunda hem sizlerle, hem de bu alandaki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, konunun uzmanlarıyla birlikte çalışabiliriz. Önemli olan bisiklet sürücülerinin kesintisiz ve güvenli ulaşımını sağlayabilecek düzenlemelerin hayata geçmesi" diye konuştu.

Öte yandan Koçal, sembolik taahhütnameye imza atarken, Güleç ise kendisinin imza atmasının doğru olmayacağını söyledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalovalı Bisikletçiler Başkan Adaylarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement