Yangınla Ortada Kalan 6 Kişilik Aileye Devlet Şefkati - Son Dakika
Yerel

Yangınla Ortada Kalan 6 Kişilik Aileye Devlet Şefkati

Yangınla Ortada Kalan 6 Kişilik Aileye Devlet Şefkati

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı, evleri yandıktan sonra adeta ortada kalan 6 kişilik Ataç ailesine yardım eli uzattı.

06.12.2012 12:41

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı, evleri yandıktan sonra adeta ortada kalan 6 kişilik Ataç ailesine yardım eli uzattı.

Varto Kaymakamlığı, Karameşe köyü Ataçlar mezrasında ikamet eden ve yaklaşık bir hafta önce elektrik kontağından çıkan kıvılcımdan sanılan evi yanan Mehmet Emin Ataç'a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü Mütevelli Heyeti kanalı ile ev yaptırdı. Kış mevsimi gelmeden yanan evin yerinde 150 metrekare alan üzerinde inşa edilen evin inşaatında incelemelerde bulunan SYDV Müdürü İbrahim Ataç, çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Konu hakkında İHA muhabirine bilgi veren Kaymakam Tahir Şahin, 4'ü öğrenci olan 6 kişilik Ataç ailesinin evinin elektrik kontağından çıkan kıvılcımdan yandığının sanıldığını, olaya hemen müdahale edilerek ailenin durumunu köy muhtarından öğrendiklerini anlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nce yapılan incelemenin ardında çalışmaya başladıklarını, ev sahibinin de inşaatın yapımına katkı sunduğunu dile getiren Kaymakam Şahin, "Aile ile birlikte yeni bir ev yapmak için çalışma başlattık. Yaklaşık 150 metrekare olan yanan evini kısa bir süre çerisinde yeniden inşa ettik. Aile kısa bir süre sonra yeni evine taşınabilecek" dedi.

SYDV Müdürlüğü'nün imkanları ile inşa edilen evin 4 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve antreden oluştuğunu söyleyen Şahin, "Aile fertleriyle görüştüm ve yüzlerinde mutluluğu gördüm. Ailemize her türlü katkıyı sağlayacağız. Özellikle çocukların eğitimine büyük önem veriyoruz. Çocukların eğitimi için de aileye ayrıca destek de bulunacağız. Devletin şefkatli ellerini uzatarak vatandaşımızı evine kavuşturduk. Çok şükür can kaybı yok. Mal her zaman yerine gelir. Mütevelli heyetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Ev sahibi Mehmet Emin Ataç ise, yanan evini kendi imkanları ile yapmasının çok zor olduğunu belirterek, "Bu evi kendi imkanlarımla yapamazdım. Çünkü maddi gücüm yoktur. Ben geçici işlerle geçiniyorum ve maddi gücümüz çok düşüktür. İlçe kaymakamımız bize sahip çıktı. Yanan evimizi yaptı. Komşularımda hem manevi hem maddi destek sundular. Çatısını vurduk. Kar yağmasına rağmen iç kısımları tamamlamaya çalışıyoruz. Şu an bazı ufak tefek eksikliklerimiz var. Bunun bitirilmesi için de kaymakamımız bize destek vereceğini söyledi. Evimin yapımıyla ilgili destek veren başta ilçe kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yangınla Ortada Kalan 6 Kişilik Aileye Devlet Şefkati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement