Yaşlı Çift İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Yerel

Yaşlı Çift İçin Seferber Oldular

Yaşlı Çift İçin Seferber Oldular

Yozgat Engelliler Derneği ve İl Jandarma Komutanlığı, Akdağmadeni ilçesinde yaşayan bakıma muhtaç yaşlı çifte destek çıktı.

15.01.2014 17:20  Güncelleme: 17:16

Üçkaraağaç köyünde metruk bir evde yaşlı aylığı ile hayat mücadelesi veren ve komşularının desteğiyle ile ayakta durmaya çalışan Hasan Aydoğan (84) ve birlikte yaşadığı Naime Arslan'a (66) yardım eli uzandı.

Çifti ziyaret eden Yozgat Engelliler Derneği ve Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gıda ve ilaç yardımında bulundu.

Dernek Başkanı Hamide Taşarslan, yardım süreci ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat Devlet Hastanesi'ne hasta ziyaretine gittiğinde, engelli bir gencin kendisinden Üçkaraağaç köyündeki yaşlı anne ve babası için yardım talep ettiğini söyledi.

Derneğe yapılan resmi müracaatın ardından yardım çalışmalarına başladıklarını anlatan Taşarslan, şunları kaydetti:

"30 yaşındaki bu engelli kardeşimiz yaşlı anne ve babasını hastaneye getirdiğini, zor şartlarda baktığını söyleyerek bizden yardımcı olmamızı istedi. Hastaneden aldığımız bilgiye göre yaşlı anne kanser hastası. Tedavilerini yaptırdıktan sonra ilaçlarını tedarik ettik. Ailemiz Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyde yaşıyor. İlaçları ulaştırmak için Yozgat İl Jandarma Alay Komutanımızdan yardım istedik. Komutanımız ilçedeki karakola ve oradan da aileye bu ilaçların ulaşması için gerekli talimatları verdi. Bunun yanı sıra komutanımız da ailemize gıda başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu. Bu vesile ile komutanımıza teşekkür ediyorum."

Komşuları da, yaşlı çifte, Allah rızası için yardımcı olduklarını belirterek, evlerinin çok perişan durumda olduğunu, temizliğini ise köy sakinlerinin yaptığını, diğer ihtiyaçlarını da birlikte karşılamaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşlı Çift İçin Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement