Yozgat'ta Bu Yıl Yetim Çocukların Evinde de Kurban Sevinci Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Bu Yıl Yetim Çocukların Evinde de Kurban Sevinci Yaşanacak

Yozgat\'ta Bu Yıl Yetim Çocukların Evinde de Kurban Sevinci Yaşanacak

Yozgat Valiliği tarafından hazırlanan Koruyucu Yetim Destek Projesi (HAMİ-YET) kapsamında Yozgat'ta ki yetim çocuklar ve annelerine, valilik tarafından kurbanlık koç alındı.

29.09.2013 13:33

Yozgat Valiliği tarafından hazırlanan Koruyucu Yetim Destek Projesi (HAMİ-YET) kapsamında Yozgat'ta ki yetim çocuklar ve annelerine, valilik tarafından kurbanlık koç alındı.

Hami-yet projesinde yer alan yetim çocuklar ve anneleri, valilik tarafından kendileri için alınan ve Kent Park Fuar alanında beslenen kurbanlıkları görünce büyük sevinç yaşadı. Anne ve çocuklar, üzerine isimlerini yazdıkları kurdeleleri bayramda kesecekleri kurbanlıklara bağlayarak, kurbanlıklarını belirledi.

Kurbanlıkları uzun süre seven Hami-yet çocukları, aynı anda kurdele bağlamak isteyince koyunlar uzun süre halka şeklinde yürüdü. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Hami-yet çocukları ve aileleri için 15 farklı köyden 319 kurbanlık temin ettiklerini söyledi. Kurbanlıkların hayırsever iş adamları tarafından alındığını vurgulayan Vali Yazıcı, Hami-yet ailelerinin evlerinde de Kurban Bayramı atmosferinin yaşanmasını istediklerini kaydetti. Bayram öncesi çocukların kurbanlarını seçerek, isimlerini yazdıkları kurdeleleri bağladıklarını anlatan Yazıcı, "Çocukların bayrama kadar, Kent Park'taki kendilerine ait kurbanlıkların yanına giderek kurbanlarını sevebilecek. Kurban Bayramı'nda da Hami-yet çocukları ve anneleriyle kurbanlarını kesecek. Buradaki amacımız bu çocuklarımızın kendilerine ait kurbanlarının olduğunu hissettirmek, evlerinde de kurban bayramı havasını yaşatmak" dedi. Çocuklarda kendileri için alınan kurbanlıkları kurdele bağlayarak belirlediklerini belirterek, "Kurdelelere ismimizi yazdık kaybolmaması için kendi ellerimizle seçtik beğendik kurdelemizi bağladık. Valimize teşekkür ediyoruz, her ailenin olduğu gibi bizde hamiyet ailesi olarak kurban keseceğiz daha sonra hep beraber yiyeceğiz. Her şeyi beraber yapacağız bunun için teşekkür ediyoruz" dedi. Diğer taraftan Kent Park Fuar alanındaki kurbanlıklarla gece ve gündüz olmak üzere 4 çoban ilgileniyor. Kurbanlıklar Veteriner kontrolünde Kurban Bayramı'na hazırlanıyor. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Bu Yıl Yetim Çocukların Evinde de Kurban Sevinci Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement