PKK mağduru ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti 4'üncü yılına girdi - Son Dakika
3.Sayfa

PKK mağduru ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti 4'üncü yılına girdi

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde oturma eylemi yapan mağdur ailelerin evlat nöbeti 4'üncü yılına girdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türkiye'nin dört bir yanından kente gelen vatandaşlar da ailelere destek verdi.

05.09.2022 19:41

Diyarbakır'da, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Akar, oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı kararlı mücadele sayesinde 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu. Akar'ın kararlı eylemi ve yaktığı meşale, Türkiye'de birçok aileye cesaret ve umut oldu. Bu cesur duruşu gören aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 4'üncü yılına girdi. Ailelerin dört yıllık mücadelesiyle bir zamanlar vatandaşa kepenk kapatan HDP İl Başkanlığı binasının kepengi kapatıldı.

BAKAN SOYLU DA VE BERABERİNDEKİ HEYET DE AİLELERİN YANINDA YER ALDI

Kentte gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mehdi Eker, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, STK temsilcileri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ailelerin yanında oldu.

4 yıldır evlat nöbetinde olan aileler vatandaşa kepenk kapatan HDP'nin kepengini kapattı

"KAÇIP GELİN, O ZALİMLERE UŞAKLIK YAPMAYIN"

Burada açıklamalardan bulunan annelerden Ayten Elhaman, 3 yılı bitirdiklerini ve 4'üncü yıla geçtiklerini söyledi. Elhaman, "HDP ve PKK'dan evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Evlatlarımıza çağrımızdır, kaçıp gelin. O zalimlere uşaklık yapmayın. HDP olmazsa burada kuş bile uçmaz. HDP ve yandaşları olmazsa buy çocuklar dağlara gitmez. HDP'li vekillere de sesleniyorum. Yeter artık, evlatlarımızı verin. Doğru kapıdayız, çocuklarımızı istiyoruz" dedi.

"EYLEM BAŞLADIĞINDAN BERİ PKK'DA ÇÖKÜŞ BAŞLADI"

Evladına kavuşan annelerden Ayşegül Biçer, ellerinde silah olmadığını ve yürekleriyle birçok evlada kavuştuklarını ifade etti. Biçer, "Bu eylem başladığından beri PKK'da çöküş başladı. Anneler, yıllardır HDP'nin kepenk kapattırdığı binanın kepengini kapattı. Allah'ın izniyle bu anneler PKK'yı çökertecek" şeklinde konuştu.

4 yıldır evlat nöbetinde olan aileler vatandaşa kepenk kapatan HDP'nin kepengini kapattı

"EVLATLARIMIZIN 3 AĞAÇ KADAR MI DEĞERİ YOK"

Baba Süleyman Aydın ise evladı Özkan Aydın'ın 15 yaşındayken kandırılıp Diyarbakır İl Başkanlığı binasına getirilerek buradan terör örgütüne para karşılığında satıldığını öne sürdü. Aydın, "Bin 97 gündür buradan evladımı istiyorum HDP'den. Ama HDP, anne ve babaların gözyaşlarına dayanamayıp kepenk kapatıp kaçtılar. Tek bir evladımız dağda olduğu sürece bu eylemimizi asla sonlandırmayacağız. Akademisyen ve yazarlar üç ağaç için kıyameti koparıyordunuz. Evlatlarımızın üç ağaç kadar mı değeri yok. Ama konu HDP olduğunda susuyorsunuz" ifadelerinde bulundu.

PKK mağduru ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti 4\'üncü yılına girdi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa PKK mağduru ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti 4'üncü yılına girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement