Oxford Üniversitesi'nde Düzenlenen Ted Toplantısında Elif Şafak Konuşmacı Oldu - Son Dakika
Basın Bültenleri

Oxford Üniversitesi'nde Düzenlenen Ted Toplantısında Elif Şafak Konuşmacı Oldu

Oxford Üniversitesi\'nde Düzenlenen Ted Toplantısında Elif Şafak Konuşmacı Oldu

BASIN BÜLTENİDİR.

19.07.2010 16:18

BASIN BÜLTENİDİR.

Oxford Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası TED Global Konferansı’nda (Ted Teknoloji,Eğlence, Dizayn, – Ted Ideas worth spreading http://www.ted.com/) konuşma yapan Elif Şafak, edebiyatın Doğu’da ve Batı’da karşılıklı önyargılarımızı aşmaktaki rolü üzerinde durdu.

“Hikâyeler tüm insanlığı birbirine bağlıyor.

Kimlik politikalarını ve önyargıları aşarak yüreklerimize sesleniyor. Tıpkı daireler çizen dervişler gibi, hikâyeler de tüm insanlığa sesleniyor” dedi.Elif Şafak yaptığı konuşma sonrası uzun süre ayakta alkışlandı.

“Yayılmaya değer fikirler” sloganıyla 1984’te yola çıkan TED, her alanda dünyanın ilgisini çekecek bir fikri olanların, seslerini duyurmak için uğradığı uluslararası platform. 26 yıldır öğretici, eğlenceli ve zihin açıcı fikirleri bir araya getiriyor. TED Global yılda iki kez şubat ayında Kaliforniya’da, temmuz ayında da Oxford’da düzenleniyor. TED’e dünyanın her yerinden bilim adamları, sanatçılar, akademisyenler katılıyor. TED’in daha önceki senelerdeki konusmacıları arasında ünlü romancılar Elizabeth Gilbert, Isabel Allende, Amy Tan ve Avatar filminin basarili yonetmeni James Cameron da var.Ted fikir dünyasının Davos’u olarak kabul görüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Oxford Üniversitesi'nde Düzenlenen Ted Toplantısında Elif Şafak Konuşmacı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement