Litvanya Dışişleri Bakanı: Reisi'ye taziye göndermekten çekiniyorum - Son Dakika
Dünya

Litvanya Dışişleri Bakanı: Reisi'ye taziye göndermekten çekiniyorum

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesi dünya gündeminin baş sırasına otururken Avrupa'dan farklı bir ses geldi. Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, İran'ın Ukrayna'da sivillere karşı kullanılan insansız hava araçlarını gönderdiğini hatırlatarak taziye göndermekten çekindiğini söyledi.

20.05.2024 23:36

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'la birlikte 9 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası İran'da 5 günlük milli yas ilan edilirken ülkeler İran'a taziye mesajı iletiyor. Ancak Avrupa ülkesi Litvanya'dan farklı bir açıklama geldi.

"UKRAYNA'DA SİVİLLERE KARŞI KULLANILAN İHA'LARI GÖNDERDİ"

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İran, Ukrayna'da sivillere karşı kullanılan insansız hava araçlarını gönderirken taziye göndermekten çekiniyorum." ifadelerini kullandı.

Litvanya Dışişleri Bakanı: Reisi'ye taziye göndermekten çekiniyorum

İRAN İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Rusya'nın 2022'de komşusu Ukrayna'ya saldırısıyla başlayan savaşta İran'dan askeri destek aldığı iddiaları üzerine İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ukrayna ile görüşmeye hazır olduklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Rusya ile iyi ilişkilere sahibiz ve geçmişte savunma iş birliğimiz oldu ancak Ukrayna'daki savaşa yönelik politikamız, ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duymak, çatışan taraflara silah sağlamamak ve savaşı durdurmaktır."

NE OLMUŞTU?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Azerbaycan sınırındaki baraj açılışı dönüşünde kaza yaptı. Helikopterin enkazına Türkiye'nin görevlendirdiği Akıncı İHA'nın da tespitleriyle 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında bulunduğu toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

Litvanya Dışişleri Bakanı: Reisi\'ye taziye göndermekten çekiniyorum

Son Dakika Dünya Litvanya Dışişleri Bakanı: Reisi'ye taziye göndermekten çekiniyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • musa zorlueri: cok uzulduk. 4 1 Yanıtla
  • Kasım Ömeroğlu: adam haklı 3 0 Yanıtla
  • Gursel kalen: İran halkı için insanca yaşamaları için bir fırsat doğmuştur. Umarım bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip bu ucube rejimden kurtulup insanca yaşana bilinir bir rejimin gelmesini sağlarlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement