ABD'den CHP Milletvekili Şafak Pavey'e Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü - Son Dakika
Dünya

ABD'den CHP Milletvekili Şafak Pavey'e Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü

ABD\'den CHP Milletvekili Şafak Pavey\'e Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü'ne layık görüldü.

09.03.2012 10:16

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü'ne layık görüldü. Pavey ödül töreni sonrası geldiği büyükelçilikte verdiği röportajda bu ödülün kendisinde daha fazla cesaret ve sorumluluk duygusu yarattığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın her yıl verdiği Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü'ne bu yıl CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey layık görülürken Dışişleri Bakanlığı'nın Şeref Salonu'nda gerçekleşen törenle Pavey'e ödülü ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında geldiği büyükelçilikte İHA'ya konuşan Pavey, aldığı ödülün kendisi için çok büyük bir onur olduğunu belirterek "Bunun sorumluluğunun daha büyük olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bundan sonraki işlerimde ve takibini yaptığım bütün insan hakları konularında bu ödül benim için hem cesaret, hem de daha büyük sorumlulukla yoluma devam etmemi sağlayacak" dedi.

Mecliste engelli hakları ve kadın hakları için büyük bir uğraş vermek durumunda kaldığını kaydeden Pavey, "Elimizden geleni yapıyoruz. Parlamentoda bir uzlaşma olacağını umut ederek her günümü bu uzlaşmayı sağlamak için, engelli haklarını daha iyiye götürmek için, kadın haklarında daha iyiye gitmek için uğraşıyoruz. Ama bu tek başına ana muhalefet partisinin bir üyesinin yapabileceği bir şey değil. Bunun da farkında olarak her gün 'uzlaşma sağlarım' umuduyla kalkıp iktidar partisinden arkadaşlarıma bu

sorumluluklarımızı; Türkiye'ye, Türkiye'nin kadınlarına, Türkiye'nin engelli insanlarına insan merkezli politikalar ve çözümler önermemizin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. Umuyorum bir gün hatırlayacaklar ve birlikte bunlar üzerine araştırma komiteleri kuracağız" şeklinde konuştu.

Pavey, özellikle namus cinayetleri konusuna ayrı bir ilgisi olduğunu belirterek "Bugün ödül töreninde ve arkasında ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama'ya ve Dışişleri Bakanı Clinton'a anlattığım gibi biz kadına karşı şiddeti sadece yasalarla, kuru yasalar yaparak; gösteriş olsun diye, prestij olsun diye yasa yaparak çözemeyiz. Namus cinayetlerinde, mesela Pervin'in öyküsünü ele alırsak, radyodan sadece bir aşk şarkısı istediği için erkek kardeşi tarafından öldürülmesi emredilen Pervin'i erkek

kardeşi öldürdükten sonra biz onun erkek kardeşinin hikayesine de bakmalıyız. Bir erkeği neler buna düşürüyor ve neden böyle bir şey yapmaya yöneltiyor? Biz bu meseleyi iki yarısıyla, sadece kadına kadın haklarını öğreterek değil, erkeğimizin hikayesini anlatarak ve pişmanlıkları, sosyal baskıları anlatarak çözebiliriz. Tek bir taraftan çözülmüyor hiçbir mesele, dolayısıyla gökyüzünün iki tarafını da birleştirip bakmamız en doğrusu" ifadelerini kullandı.

Pavey'le birlikte Afganistan'ın Kandahar Bölgesel Konseyi üyesi Maryam Durani, Brezilya Rio de Janeiro Askeri Polis Teşkilatı'nda görevli Binbaşı Pricilla de Oliveira Azevedo, Burmalı aktivist Zin Mar Aung, Kolombiyalı gazeteci Jineth Bedoya Lima, Libyalı mimar ve aktivist Hana Elhebshi, Maldivler eski Kadın İşleri Bakan Yardımcısı ve aktivist Aneesa Ahmed, Pakistanlı insan hakları savunucusu ve Kadın Refahı Birliği kurucusu Shad Begum, Suudi Arabistanlı aktivist Samar Badawi ve Sudanlı aktivist Hawa

Abdallah Mohammed Salih ödüle layık görüldü.

Ödül, "Kadın haklarını ve güçlenmesini büyük risk pahasına savunan sıra dışı kadın liderlere" veriliyor. - WASHİNGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'den CHP Milletvekili Şafak Pavey'e Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement