Almanya'da Alevilerden Kılıçdaroğlu'na İhsanoğlu Tepkisi - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Alevilerden Kılıçdaroğlu'na İhsanoğlu Tepkisi

Almanya\'da Alevilerden Kılıçdaroğlu\'na İhsanoğlu Tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da Alevi dernekleriyle bir araya geldi. CHP lideri, Alevilerin "İhsanoğlu sağcı ve dindar bir aday" tepkisiyle karşılaştı.

27.06.2014 18:16  Güncelleme: 19:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Köln Cumhuriyet Halk Platformunun "Anadolu Kültürleri Buluşması" kapsamında Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nu (AABF) ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu'na CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sağcı ve dindar bir aday olduğunu, Aleviler olarak İhsanoğlu yerine daha devrimci, çağdaş ve demokrasiden yana bir aday gösterilmesinden yana olduklarını belirttiklerini ifade etti.

"ZİYARET ANLAMLI"

Ziyarette AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve Avrupa Alevi derneklerinin temsilcileri de hazır bulundu. Görüşmeye Alevi dedelerinden Cafer Kaplan ve Müslim Kaya da katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda bir açıklama yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Öker, Avrupa'da Alevilerin kazanımları konusunda bilgi aktarımı gerçekleştiğini ifade ederek, ziyareti kurumsal anlamda olumlu bulduğunu ifade etti.

"KONUŞMA SICAK GEÇTİ"

Öker, "Konuşma çok sıcak geçti. Bizi memnun etti. Bugüne kadar diğer politikacılar otellerde yemekler verdiler, buraya uğramadan gittiler. CHP'nin yanlıştan dönme noktasında bu ziyaret umarım bundan sonrakiler için de örnek olur. Kurumsal anlamda muhatap alınmamız bizleri memnun etti" diye konuştu.

ALEVİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA İHSANOĞLU TEPKİSİ

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu'na CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sağcı ve dindar bir aday olduğunu, Aleviler olarak İhsanoğlu yerine daha devrimci, çağdaş ve demokrasiden yana bir aday gösterilmesinden yana olduklarını belirttiklerini ifade etti.

"KİMSEYE İPOTEK KOYMAYIZ, DİLEYEN İSTEĞİ KİŞİYİ DESTEKLER"

Öker, "Avrupa Aleviler Federasyonu bir çatı örgütü. Farklı görüşlerde insanlarımız, yoldaşlarımız var. Biz Avrupa Alevileri olarak kimseye ipotek koymayız. Dileyen istediği kişiyi destekler. Aleviler olarak demokrasiden, halkların kardeşliğinden yana olan tüm güçleri destekleriz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYINI 2 TEMMUZ'DA MADIMAK'A BEKLİYORUZ"

Öker ayrıca, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Hacı Bektaş-ı Veli türbesini ziyaret edeceğini hatırlatması üzerine Öker, "Cumhurbaşkanı adayını 2 Temmuz'da Madımak Oteli'ne kırmızı gül koymasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Almanya'da Alevilerden Kılıçdaroğlu'na İhsanoğlu Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • OKU!!!!!: PKK uzantısı HDP'liler boşuna bebek katilinin bir yıl içinde Diyarbakır'da meydanlara çıkacağını söylemiyorlar. AKP'den aldıkları teminatla bu cüreti gösteriyorlar. Nitekim, meclise sevk edilen tasarı bebek katiline yeni bir sıfat kazandıracak, elini güçlendirecek ve daha belirleyici konuma getirecektir. AKP'nin bebek katiline bu imkanları sağlaması sinsi planın yeni halkasıdır. İmralı canisi böylece örgüt üzerindeki etkisini arttırıyor. Tek belirleyici hale geliyor. AKP'de Kandillilerle, siyasi uzantılarıyla pazarlık yapmak ve her birini ayrı ayrı ikna etmek yerine bebek katiliyle yetiniyor. Alan razı, satan razı. Cani istiyor, AKP veriyor. Sonra da çıkıp hiç utanmadan, bunun bir milli birlik ve kardeşlik olduğunu söylüyorlar. 4 33 Yanıtla
    Muhammed Enes: En Sonunda Akp'liler yüzünden Türk Halkı Kaybedecek. 0 0
  • MASTER: BU ALEVİLERDE KİMSEYİ BEĞENMEZ.. 15 18 Yanıtla
  • ERZİNCANLI: Aleviyim Türküm Şükürler olsun ki Vatan değeri bilen Bir insanım benim için akp chp hiç umurumda değil ben Vatanıma bakarım benim için Vatan önemlidir o nedenle Bu adayı desteklemesemde sırf akpden kurtulmak için vereceğim çünkü Akp seçilirse Kutuplaşma daha cok artacak pkk daha cok özgüven sahibi olacak bu yüzden Akpye oy verilmez 6 24 Yanıtla
  • CHP Lİ: KEMAL BEYİN PARLAK POLİTİKALARI SAYESİNDE YAKINDA CHP DİYE BİŞEY KALMIYACAK 26 3 Yanıtla
  • SAMİ: Pkk sempatizanı hainler yine konuda.. :) 19 4 Yanıtla
  • MURAT: AKP CHP MHP Kavgasının kimseye faydası yok.Herkes istediğine oy verebilir ben bir seçim akpye bir seçim mhpye verdim akpnin politikasını beğenmediğim için bu seçim akpye vermeyeceğim memnun kalan varsa devam edebilir vermeye NOKTA 17 3 Yanıtla
  • nadir uslu: NE OLURSA OLSUN ALEViLER CHP DEN VAZGECMEZ..STOCHOLM... 4 14 Yanıtla
  • dffgg: alevilerin kafa calismiyor demekki , tayyip kalsinmi istiyorsunuz b 6 12 Yanıtla
  • Sünni: Bir Sünni Olarak Aleviler Kardeşimdir, Alevileri Kucaklıyacak bir aday isterim.Ne RTE Ne De İhsanoğlu ne de Demirtaş Bunları karşılayacak bir aday değildir. 5 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement