Dünya basını Erdoğan'ın İsveç açıklamalarına geniş yer verdi - Son Dakika
Dünya

Dünya basını Erdoğan'ın İsveç açıklamalarına geniş yer verdi

Türkiye, PKK terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiğini ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamı olmadığını söyledi.

26.06.2023 19:53  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, PKK terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkarken, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Stoltenberg'e, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği ancak PKK/PYD/ YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamı olmadığını söylediği belirtildi.

DÜNYA BASINI GENİŞ YER VERDİ

Kritik zirve ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ile ilgili sözlerine dünya basını geniş yer verdi. Uluslararası Haber ajansları görüşmeyi "acil" kodu ile abonelerine servis etti. Çin merkezli Xinhua, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'i NATO üyeliği için PKK gösterilerine son vermeye çağırdı" sözleriyle haberi verdi. Haberde "Erdoğan, İskandinav ülkesinin terör yasalarındaki değişikliğinin, PKK ülkede serbestçe gösteri yapabildiği sürece Ankara'nın beklentisini karşılamadığını söyledi" ifadelerine yer verildi.

"ANA GÜNDEM MADDESİ İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİYDİ"

Görüşmenin ana maddelerinden birisinin İsveç'in NATO üyeliği olduğunu yazan Voice of America, Erdoğan'ın İsveç'in yasa değişikliğinin terör gösterilerini engellemediği sürece bir anlam ifade etmediğini dile getirdiği aktarıldı.

"ERDOĞAN, İSVEÇ'TEKİ PKK EYLEMLERİNİN DURDURULMASINI İSTEDİ"

CNN Yunanistan, "Erdoğan'dan NATO'ya: İsveç, PKK destekçilerinin gösterilerini yasaklayacak" başlığıyla gelişmeyi duyurdu. "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'ten NATO üyelik sürecini değerlendirmek için PKK protestolarını durdurmasını istedi" diyen Al Arabiya, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e İsveç'in, NATO üyesi olması için PKK destekçilerinin Stockholm'deki protestolarını durdurması gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YAPICI BİR TAVIR SERGİLİYOR"

İsrail merkezli Jarusalem Post, "Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılması için PKK'ya karşı harekete geçmesini istedi" derken, merkezi Londra'da bulunan uluslararası Arap gazetesi Şarku'l-Evsat, Erdoğan'ın İsveç'in değişen terör yasasını uygulamadığını vurguladığını aktardı. Haberde "Erdoğan, Stoltenberg'e Türkiye'nin yapıcı bir tavır sergilediğini, ancak İsveç'in Ankara'nın taleplerini karşılamak için terör yasalarını değiştirmesinin anlamsız olduğunu söyledi" denildi.

Dünya basını Erdoğan\'ın İsveç açıklamalarına geniş yer verdi

Son Dakika Dünya Dünya basını Erdoğan'ın İsveç açıklamalarına geniş yer verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Tf : Doğru söylemiş ama Reis de doğu ve güneydoğuda binlerce yıldır yaşayan milyonlarca TÜRKMEN soydaşlarımızı öğrensin bilsin konuşsun artık. Doğu deyince aklına TÜRKMEN de gelsin artık çünki doğuda hem sayıca hem de tarihce TÜRKMEN ler çoğunluktur. 193 102 Yanıtla
    Radon Radon: Ne alaka, konuyla ne alakasi var ne anlatiyon sen 11 8
  • SEVCÜK TURHİZİM: domatesss haydee domatesss 1 18 Yanıtla
  • Murat gelmez: BiZ Türkmenleriz bizide natoya alın BM ye alın ab ye alın...bizde vizesiz oraya buraya gitmek istiyoruz... 1 1 Yanıtla

Advertisement