İsviçre'den Valaıs Kantonu Emniyet Müdürüne Alaycı Karikatür - Son Dakika
Dünya

İsviçre'den Valaıs Kantonu Emniyet Müdürüne Alaycı Karikatür

İsviçre\'den Valaıs Kantonu Emniyet Müdürüne Alaycı Karikatür

İsviçre'nin Le Matin gazetesi, Valais kantonu Emniyet Müdürü Christian Varona'nın Türkiye'de aldığı cezayı alaycı karikatürle verdi.

21.03.2013 12:06

İsviçre'nin Le Matin gazetesi, Valais kantonu Emniyet Müdürü Christian Varona'nın Türkiye'de aldığı cezayı alaycı karikatürle verdi.

Valais Kantonu Emniyet Müdürü Christian Varona, geçen yıl Antalya Havalimanı'ndan ayrılırken Türk gümrük memurları tarafından durdurularak çantası aranmış ve içinde tarihi eser bulunmuştu. Varano bu yüzden alanda tutuklanmış ve hakim önüne çıkarılmıştı.

Hakim Varonu tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakmıştı. Son duruşması kısa süre önce Antalya Adliyesi'nde yapılmış, Varano 1 yıl 15 gün hapis ve bütün mahkeme masraflarını ödemeye mahkum edilmişti. Mahkeme süresince Varano'nun iyi hal durumu gözönünde tutularak, 5 yıl içinde aynı suçu işlemesi halinde alacağı cezaya bu cezasının da ekleneceğini belirtilerek verilen bu ceza ertelemişti.

Bunun üzerine İsviçre'nin 'Le Matin' gazetesi haberin altında yayınladığı bir karikatür ile alınan bu kararı alaycı bir şekilde okurlarına duyurdu. Karikatürün başlığında "Varano: Türkiye'de 5 yıl imtihana tabii tutuldum. Avukat: Türkiye'de taş toplamadan durabilecek misin?" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İsviçre'den Valaıs Kantonu Emniyet Müdürüne Alaycı Karikatür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement