KKTC Başbakanı Küçük ve Meclis Başkanı Bozer, TBMM Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Dünya

KKTC Başbakanı Küçük ve Meclis Başkanı Bozer, TBMM Heyetini Kabul Etti

KKTC Başbakanı Küçük ve Meclis Başkanı Bozer, TBMM Heyetini Kabul Etti

KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük, 6 CHP ve 5 MHP milletvekilinden oluşan TBMM heyetini kabul etti.

07.12.2012 00:22

KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük, 6 CHP ve 5 MHP milletvekilinden oluşan TBMM heyetini kabul etti.

Meclis Şeref Salonu'nda ayrı ayrı gerçekleşen kabullerde konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, partisinin "Kıbrıs konusunda" görevlendirilen vekillerinden olduğunu belirterek, bütçe görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde kendilerini kabul eden Bozer ve Küçük'e teşekkür etti.

Kıbrıs'ın hem partileri hem de ülkeleri için çok önemli bir konu olduğunu belirten Dudu, "Kıbrıs Türkiye'nin AB hedefi için de anahtar konumunda" dedi.

Türkiye'de bir süredir Kıbrıs konusunun ihmal edildiğini dile getiren Dudu, Kıbrıs konusunda yeni bir açılıma ihtiyaç olduğunu bu nedenle de KKTC yetkililerinden konuyla ilgili bilgi almak istediklerini söyledi.

AKÇA

MHP Milletvekili Erkan Akça ise, Kıbrıs'ın Türkiye için her zaman milli bir dava olduğunu belirterek, Filistin konusunda Türkiye hükümetinin Kıbrıs'ı göz ardı ederek Filistin davasını sahiplenmesinden rahatsız olduklarını belirtti.

Her zaman Kıbrıs Türk halkıyla gönül bağları olduğunu ifade eden Akça, her dönemde Kıbrıs Türk halkının davasına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

HAVUTÇA

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise, Kıbrıs halkının Avrupa'nın kandırmacası sonucu büyük bir mağduriyetle karşı karşıya olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türk halkının her türlü mücadelesinde arkasında olduklarını kaydetti.

BOZER

Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, Kıbrıslı Türklerin, BM'yle 50 yıldır temas halinde olduklarını ve BM'nin isteksizliğini gördüklerini söyleyerek, "Filistin'in BM'ye dahil edilmesine sevindim ancak içimde Kıbrıslı Türkler niye olamadı diye de bir sızı hissettim" dedi.

Bozer, Annan Planı döneminde, Avrupa Konseyi'nin kararlarına ve diğer Avrupa ülkelerinin verdiği sözlere rağmen şimdi dış ülkelerle temas kurmalarının bile daha zor hale geldiğini belirtti.

Dış ülkelerle kurmaya çalıştıkları temasların dahi her şekilde engellendiğini belirten Bozer, Mehmet Ali Talat'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Avrupa Konseyi'nin, Kıbrıs'ın kuzeyi ile temas kurulmaması konusunda karar aldığını ve bunu da genişlemeden sorumlu kişi olarak Verheugen'in bizzat gelerek Talat ile yediği yemekte açıkça dile getirdiğini anımsattı.

Bozer, Güney Kıbrıs AB Dönem Başkanı olduğundan beri sadece 2 AB yetkilisinin kendisiyle temasta bulunduğunu açıklayarak, çeşitli ortamlarda her şekilde temas kurmaya hazır olduklarını ve ülkenin gerçeklerini anlatmayı istediklerini ilettiklerini ancak bir netice alamadıklarını anlattı.

"Biz şimdi Güney'deki cumhurbaşkanlığı seçiminin bitmesini ve yeniden müzakere masasına oturmayı bekliyoruz" diyen Bozer, Güney'in, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Kıbrıslı Türklerin haklarını da kullandığını ve bu ucu açık görüşmelerle bir yere varılmayacağını düşündüklerini söyledi.

Bozer, TBMM milletvekillerini kabulünün sonunda kravat iğnesi hediye etti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise, TBMM milletvekillerini KKTC'de görmekten her zaman mutluluk duyduklarını belirterek, TC'den gelen her türlü desteğin kendilerine güç verdiğini söyledi.

Küçük, AB'nin KKTC'ye yaptığı yardımların kesilmesiyle ilgili Güney'in girişimleri olduğunu ve yaptıkları yoğun kulisler sonucunda, bu talebin reddedildiğini öğrendiklerini anlattı.

Küçük, bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir dönem geçirdiklerini söyleyerek, TBMM'de gerçekleştirilecek bütçe görüşmeleriyle ilgili bilgi aldı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Başbakanı Küçük ve Meclis Başkanı Bozer, TBMM Heyetini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement