TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e Fahri Doktora Ünvanı Verildi - Son Dakika
Eğitim

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e Fahri Doktora Ünvanı Verildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni'nde TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e 'fahri doktora' ünvanı verildi. Bilgin, ünvanı emekçilerle birlikte aldığını belirterek başarı takımının önemine vurgu yaptı.

16.10.2023 18:23  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e 'fahri doktora' ünvanı verildi. Verilen ünvanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Bilgin, 'Bütün iltifatları şahsım adına değil, Gabar'dan denizlere kadar bizimle beraber çalışan sondajlarımızda emekçilerimizle beraber onların nam-ı hesabına alıyorum. Çünkü bir başarı varsa bizim her zaman inandığımız şey başarı takımındır' dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı ve TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e fahri doktora ünvanı verilmesi için Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, ZBEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, daire müdürleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Üniversitenin tanıtım filminin gösterildiği törende Devlet Konservatuarında görevli akademisyenler müzik dinletisi sergiledi.

TPAO GENEL MÜDÜRÜNE OYBİRLİĞİ İLE FAHRİ DOKTORA

Üniversite Senatosu'nun TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e fahri doktora verilmesi kararını okuyan ZBEÜ Rektörü Hakkı Özölçer, 'TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandıktan sonra ortaya koyduğu vizyon ve liderlikle TPAO'nun özellikle denizlerde petrol ve doğalgaz arama kabiliyeti bakımından küresel aktörlerden biri haline gelmesini sağlaması, bu sayede Karadeniz'de rekor sayılabilecek derinlikte, toplam 710 milyar metreküp doğalgaz keşfedilmesinde ve rekor sayılabilecek bir sürede işleme tesisleri kurularak doğalgazın karaya ulaştırılmasına önderlik etmesinde ve nihayetinde enerjide dışa bağımlı ülkemize önemli bir ekonomik girdi sağlanmasındaki rolü, ayrıca üniversitemiz bünyesinde Açık Deniz Sondaj Teknolojileri Merkezi kurulmasına yaptığı katkılar dolayısıyla sayın Melih Han Bilgin'e üniversitemizin fahri doktora payesinin tevcihini oybirliği ile karar vermiştir' ifadelerini kullandı.

ÖDÜLÜ EKİBİ ADINA ALDI 'BAŞARI TAKIMINDIR' DEDİ

Fahri doktora belgesi takdim edilen ve cübbe giydirilen Bilgin'e Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve Rektör Özölçer tarafından Devrek Bastonu hediye edildi. Birçok başarının kendisine nasip olduğunu ancak hiçbirinde fahri doktora ünvanı kadar mutlu olmadığını ifade eden Bilgin, 'Bütün iltifatları şahsım adına değil, Gabar'dan denizlere kadar bizimle beraber çalışan sondajlarımızda emekçilerimizle beraber onların nam-ı hesabına alıyorum. Çünkü bir başarı varsa bizim her zaman inandığımız şey başarı takımındır. Dünya çapında bir iş başarılmıştır Zonguldak'ta, Sakarya Gaz Sahasında. Filyos'ta dünya çapında bir iş biraz önce bahsettiğim takımın, halkımızın destekleriyle beraber siyasilerimizden bürokratlarımıza, biz bunu kurum olarak tek başımıza başarmış değiliz. En başta sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, desteği her an bizimle beraber olan desteği. Dünya çapında bir iş başarılmıştır ve dünyanın ilgisini çekmiştir' dedi.

'BU İŞİ NASIL BAŞARDINIZ DİYE SORUYORLAR'

Yurtdışında vaka analizi çalışmalarına davetler aldıklarını ve kendilerine 'gelin bu işi nasıl başardınız, 8 yılda 10 yılda yapılacak işi 2 yılda nasıl başardınız' sorularının yöneltildiğini söyleyen Bilgin, 'Tabi sırrı milletimiz, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla beraber milletimizle harman olmuş, hemhal olmuş bir kurum, bir devlet; sırrı burada. Anlatması da zor, anlaması da zor dışarıdan birileri için. 2017 yılında geçmiş 10 yılın ortalaması 35 bin varil üretimi olan bir Türkiye Petrolleri. Bugün 108 bin varil üreten bir Türkiye Petrolleri var. Kendinden 3 kat büyümüş bir Türkiye Petrolleri. Olağanüstü bir gayret ve olağan üstü bir imkan. Yurtdışında ürettikleriyle beraber 220 bin varile ulaşmış bir üretim. 6.7 milyar dolar ciro büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük kuruluşu, özel sektörde bütün holdinglerin önünde ve üzerinde. Ama yetmez, eğer Türkiye Petrollerine verilen görev, çizilen rol bir lokomotif olma mecburiyeti ise daha gidecek çok yolumuz var. Dünya ne yapmışsa, Norveç petrol şirketi nasıl Norveç'i sırtlamışsa Mısır'ın petrol şirketi nasıl Mısır'ı sırtlamışsa biz de Türkiye'yi nasıl sırtlarız onun arayışı, düşünceği, izahı içerisinde olmaya devam etmemiz lazım. (DHA)

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin\'e Fahri Doktora Ünvanı Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e Fahri Doktora Ünvanı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement