4G, 2015 Yılında Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

4G, 2015 Yılında Türkiye'ye Geliyor

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil iletişimde 4G'ye geçişin 2015'te olmasını beklediklerini söyledi.

12.11.2014 13:16  Güncelleme: 14:26

Türkiye'nin en büyük mobil operatörü olan Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, daha hızlı mobil veri iletişime imkan sağlayan dördüncü nesil (4G) iletişim sistemine 2015 yılında geçilmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'de mobil iletişim sektöründe halihazırda 3G sistemi kullanılırken; sektör yetkilileri, birkaç yıldır Ulaştırma Bakanlığı'nın 4G lisans ihalesinin yapılması konusunda çizeceği yol haritasını bekliyor.

"BAKAN SÖZ VERDİ"

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde bir konuşma yapan Ciliv, 4G'nin dünyada yayıldığını belirterek, "Bugün Türkiye'deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geliyor. Dün Ulaştırma Bakanı (Lütfi Elvan) da söz verdi, 2015'te Türkiye'ye 4G gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda" dedi.

4G, 2015 Yılında Türkiye\'ye Geliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 4G, 2015 Yılında Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • :D: 5g superLTE cikti avrupada lo 10 2 Yanıtla
  • Subscriber: Şu anda 3G şebekesinin kapsama alanı yetersizliği pillerinizi müthiş bir hızla bitirmekten başka işe yaramıyor. Telefonunuzu sadece 2G modunda çalışmaya aldığınızda şarj dayanımının en az 3 katına çıktığını görebilirsiniz. Çok yakınınızda bir EDGE anteni mevcutken telefonunuz şehir binalarının ardında birkaç kilometre uzaktaki zayıf 3G istasyonu ile aşırı tüketimli bir handover çabasına girişiyor. Teknolojiyi getirmek ile uygulamak çok farklı şeylerdir. Teknolojiyi üreten batılılar çok mu beceriksiz ki biz onların ürünleri ile onlardan 'daha güçlü' şebekeler kurabiliyoruz :) 5 0 Yanıtla
  • pazarcik: fransada yasiyom burda 5g geldi gelecek turkiye 3g bile ise yaramiyor 1 0 Yanıtla

Advertisement