Dardanel Önentaş Şirketler Grubu 29 Yaşında - Son Dakika
Ekonomi

Dardanel Önentaş Şirketler Grubu 29 Yaşında

Dardanel Önentaş Şirketler Grubu 29 Yaşında

Dardanel Önentaş Şirketler Grubu, 29.kuruluş yılını çalışanlarıyla kutladı.

16.04.2013 16:44

Dardanel Önentaş Şirketler Grubu, 29. kuruluş yılını çalışanlarıyla kutladı.

Çanakkale'de faaliyet gösteren Dardanel Önentaş Şirketler Grubu'nun kuruluşunun 29. yıl dönümü kutlandı. Dardanel Fabrikası'nda çalışanları ile bir araya gelen Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, 2013 yılındaki satış miktarı hedeflerinin 120 milyon TL olduğunu söyledi. Önen, "Dardanel Şirketler Grubu olarak 29 yıl içinde iyi ya da kötü zamanlar yaşadık. 29 sene sonra bugün geldiğimiz yerde Dardanel'i bir dünya markası haline getirdik. Türkiye'nin haklı olarak balık uzmanı bir firması haline getirdik. Eğer bir gururdan bahsediyorsak, çalışanlarımızın bunda rolü çoktur. Zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Ama geride bıraktık. Artık önümüze bakıyoruz. Şirketimizi nasıl iyi noktaya getirebiliriz, onu konuşmalıyız" dedi.

Halka açık bir şirket olduklarını kaydeden Önen, "Dardanel Önentaş Gıda Sanayii olarak 2012 yılı satış ciromuz 56.7 milyon TL. Grubumuzda faaliyet gösteren diğer şirketlerle birlikte satış ciromuz toplam 82.7 milyon TL. Sadece Önentaş'taki 2012'de faaliyet karımız 7 milyon 439 bin TL oldu. Bu ödemeler içinde sadece personele 2012 içinde 9 milyon 888 bin TL, SSK'ya 2 milyon 133 bin TL ödedik. Dardanel grubumuzda hiçbir kaçak çalışan yoktur. 2012 yılındaki yaptığımız üretim miktarı ve satış miktarımızı 2 katına çıkaracağız. Hedefimiz 120 milyon TL. Yaklaşık ayda 10 milyon TL civarında bir satış cirosu gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm grubumuzdaki üretim şirketler ile bu ciroyu 150 milyon TL'ye, faaliyet karını da 15 milyon TL'ye çıkarmak istiyoruz" dedi.

Önen, " Enez'deki salça fabrikasını GAP bölgesine, Buradaki kalan ürünlerimizi ile Çanakkale organize sanayi bölgesinde tahsis edilen iki yerde devam ettireceğiz. Ama kapasitemizi büyüterek devletin teşvik ettiği Gökçeada'da üretimimizi devam ettirmek istiyoruz. Biz Çanakkale'nin sanayicisiyiz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dardanel Önentaş Şirketler Grubu 29 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement