Dere Yatağının Değiştirilmesi Sele Neden Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Dere Yatağının Değiştirilmesi Sele Neden Oldu

Dere Yatağının Değiştirilmesi Sele Neden Oldu

Binali Yıldırım, Iğdır Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla Iğdırlıların hem yurtiçine hem de dünyaya hava yoluyla seyahat etme fırsatı bulacaklarını bildirdi.

13.07.2012 15:20  Güncelleme: 15:22

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Iğdır Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla Iğdırlıların hem yurtiçine hem de dünyaya hava yoluyla seyahat etme fırsatı bulacaklarını bildirdi.

Iğdır Havalimanı açılış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, Iğdır'da bir hayali yine gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, Iğdır Havalimanını,

"uluslararası havalimanı" standardında Iğdırlıların hizmetine sunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

Iğdır Havalimanı'nın, sadece Iğdır ve Türkiye'ye değil, komşu ülkelerin de ihtiyacını giderecek "bölgesel havalimanı" özelliği taşıdığını ifade eden Yıldırım, "Sayın Başbakanım, bu havalimanından 46 şehrimize değil, İstanbul'dan İzmir'den Ankara'dan birçok ilimizden Iğdırlı hemşehrilerimiz, hem yurtiçine hem de dünyaya hava yoluyla seyahat etme fırsatı bulacaklar" diye konuştu.

Havalimanının Iğdır için "refah, ekonomik gelişme ve gelecek" anlamına geldiğini dile getiren Yıldırım, "Bu havalanının hikayesi de diğer yarım kalan yapılamayan hizmetlerden farklı değil. Havaalnının temeli 1996 yılında Refahyol Hükümeti zamanında atıldı. Daha sonra Anasol-D Hükümeti zamanında da ihalesi iptal edildi ve yapıma son verildi" dedi.

AK Parti Hükümetinin göreve geldiği zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine, "Havayolu halkın yolu olacak, vatandaş uçakla bulaşacak ve herkes uçacak" talimatı verdiğini anımsatan Yıldırım, bu çerçevede, 26 havalimanı sayısını bugün Iğdır Havalimanıyla birlikte 48'e çıkardıklarını söyledi.

Havayoluyla seyahat eden vatandaş sayısını da 8,5 milyondan 58 milyona çıkardıklarını anlatan Yıldırım, "Gerçekten de havayolu halkın yolu oldu. Herkes havayoluyla seyahat eder hale geldi. Burası 2 yıldan az sürede tüm tesisleriyle yapılarak, sizlerin hizmetine Başbakanımızın katılımıyla sunuluyor. Havalimanımız Iğdır'a, ülkemize, milletimize hayırlı olsun" diye konuştu.

-"Iğdırlıların özlemle beklediği havalimanı açılıyor"-

Iğdır Valisi Amir Çiçek de Iğdır halkının yıllardır hayalini kurduğu ve özlemle beklediği havalimanının açılışının bugün Başbakakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Çiçek, ülkenin en doğusunda bulunan bu kente katkı sağlayacak gelişmelerin teker teker hayata geçtiğini kaydetti.

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bölge milletvekilleri ve Iğdırlılar katıldı.

Iğdır Havalimanı'na ilk iniş yapan uçağa, geleneklere uygun olarak itfaiye aracından su püskürtüldü. Tören sırasında iki kişi, sıcak dolayısıyla baygınlık geçirdi.

Muhabir: Hasan Öymez - Arife Yıldız Ünal

Yayıncı: Hamdi Ateş - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dere Yatağının Değiştirilmesi Sele Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement