Diyarbakır EXPO'da Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır EXPO'da Göz Kamaştırdı

Diyarbakır EXPO\'da Göz Kamaştırdı

Diyarbakır, son dönemlerde yaşanan türlü olumsuzluklara karşın, göz doldurmaya devam ediyor.

08.10.2015 16:49

TOBB desteğiyle bu yıl Antalya, EXPO Center'da altıncısı düzenlenen YÖREX7in dikkat çeken konuğu Diyarbakır oldu. Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) işbirliğinde Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın da finans desteğiyle düzenlenen fuarda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meşhur kadayıfçı Sıtkı Usta, Diyarbakır'da yöresel peynir üretimi yapan Şop Peynircilik, Diyarbakır'ın Lice Sur, Bağlar ilçelerinde ipekli dokuma ve halı üretimi yapan İlme Halıcılık, Diyarbakır Özel Dibek Kahvesi By Mırracı ayrı ayrı standlar açtı. Bu standlara gelen ziyaretçilere, burma kadayıf, örgü peyniri ile dibek kahvesi ikram edilirken, kenti tanıtıcı broşür,dergi ve cd'ler ile hediyelik eşyalar verildi.

Van'dan, Edirne'den, Hakkari'ye Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel, geleneksel ve kültürel değerlerin sergilendiği fuarda yerini alan Diyarbakır katılımcıların ilgi odağı oldu.

Diyarbakır Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi odası işbirliğinde Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle açılan standı ziyaret edenler Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar,Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay,Ticaret Borsası Başkan Yardımcıları Şeyhmus Ayhan,Ramazan Özkılıç,Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Komisyonu Yöneticileri Kadri Kazmacı, Mehmet Ali Deniz, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu,Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü M. Adnan Aksoy,Diyarbakır Ticaret Borsası Basın Yayın Sorumlusu Ramazan Demir tarafından karşılandı.

Başkan Yeşil

Fuarla ilgili kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Anadolu'yu Antalya'da buluşturan fuarın iyi bir organizasyon olduğunu belirterek "Ülkenin birçok yöresel değeri bulunmaktadır. Bunlara sahip çıkarak ekonomiye kazandırılması çok önemlidir. Bunun sadece bir fuar değil, yöresel ürünleri destekleyen büyük bir proje olduğuna inanıyorum" dedi. Yöresel ürünlerin kırsal kalkınma, yerinde istihdam ve şehirlerin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Başkan Sayar

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar,Çözüm sürecinin fiili olarak sona ermesinden dolayı bölgenin çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını belirterek "Böylesi bir süreç yaşanırken,bir taraftan da sorumluluk alanımızda bulunan işleri sürdürmeye çalışıyoruz. 68 ilin katılım sağladığı ve ağırlıklı olarak coğrafik işaretli olan ürünlerin sergilendiği fuarda bizlerde ilimizin simgesi haline gelen ürünlerini ve kentimizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu tür tanıtımların vesilesi ile bir nebzede olsa Doğusuyla batısıyla ihtiyacımız olan kaynaşmanın devamı için çaba harcamaktayız. Fuarın bu çabamıza destek olacağını düşünüyorum''

Karacadağ Kalkınma Ajansı

Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü M. Adnan Aksoy ise YÖREX Fuarının Diyarbakır için başarılı bir şekilde başladığını belirterek, ajansın hazırlamış olduğu tanıtım materyalleri kentin tanıtımına destek sunduklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğünden Metin Özçelik, Büyükşehir Belediyesinin farklı dillerde hazırladığı tanıtım kitapları, cd, broşür, turistik cep haritaları ücretsiz olarak dağıtarak gelen konuklara kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili bilgi aktarıldı.

İlme Halıcılık

Lice, Sur, Bağlar ilçelerindeipek dokuma halı üretimi yapan İlme Halıcılık Üretim Müdürü Muhterem Buldu "İlimizde 16-35 yaş arası genç kızlarımızın el emeği göz nuru ile unutulmuş sanatları ilme ilme halıya ve sanata döktüğümüz dokumalarımızı Fuarda tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek,''Bu tür fuarlara katılımların devam edilmesi gerekmektedir.Kurumlarımıza çağrımız kırsal alanlarda yaşayan kadınlarımıza ve genç kızlarımıza bir ışık olmaları gerekmektedir.Umudu hep beraber yeşertelim'' dedi.

Sıtkı Usta

Diyarbakır'ın Meşhur Kadayıfçısı Sıtkı Usta Yöneticisi Süleyman Altunbay, kentin tanıtımı için fuarlara katılımın oldukça önemli olduğunu belirterek "Bizler burada hem kendi üretimlerimizi tanıtırken ilimizi de en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.Yıllardan beri ilimizin simgesi haline gelen meşhur burma kadayıfımızı burada tattırmanın mutluluğunu yaşamaktayız'' dedi.

Dibek Kahvecisi

By Mırracısı Markasıyla Diyarbakır'da 7 çeşit karışım ile Diyarbakır'a has bir tat oluşturduklarını belirten Opak Gıda Yöneticisi Tarık Arda "Kendi imalatımız olan Diyarbakır'a Özel Dibek Kahvesini fuara katılan insanlarımıza tattırmakla kentimizi hem kültürel hem de damak tadı ile unutulmaz bir hale getirmeyi hedefliyoruz.''

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır EXPO'da Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement