Google'a Karşı Harekat - Son Dakika
Ekonomi

Google'a Karşı Harekat

Google\'a Karşı Harekat

Yazılım Devi Microsoft Medya Devi News Corporation ile Google'a Karşı Bir Plan Üzerinde Görüşmelere Başladı.

24.11.2009 06:54

Yazılım devi Microsoft’un medya devi News Corporation ile Google’a karşı bir plan üzerinde görüşmelere başladıkları açıklandı.

Financial Times gazetesinde yer alan haberde Microsoft’un Murdoch’a haber içeriklerini Google’dan çekmesi karşılığında ödeme yapma önerisinde bulunduğu ancak görüşmelerin başlangıç seviyesinde olduğu belirtildi. Arama motoru Bing ile Google’ın sektördeki liderliğine son vermek isteyen Microsoft’un bu adımı “arama motoru savaşları” olarak yorumlandı. Geçtiğimiz Haziran ayında Yahoo! ile ortaklık anlaşması yapan Microsoft Google’a karşı rekabet gücünü artırma isteğini ortaya koymuştu. Arama motorları arasında yüzde 65.4’lük kullanım ile lider durumda bulunan Google, haber içeriklerini ücretsiz kullanması nedeniyle Murdoch tarafından “hırsız” olarak tanımlanmıştı. Murdoch’ın Google aramalarından çekilmeyi düşündüklerini açıklamasının ardından yüzde 9,9’luk kullanım oranını artırarak Google’a rakip olmak isteyen Microsoft harekete geçti. Ancak uzmanlar bu durumdan en kârlı çıkacak olanın online işletme modeli geliştiremeyen yazılı basın sektörü olacağını belirtiyor. Geçtiğimiz hafta Barcelona’da konuşan şirketin muhtemel varisi James Murdoch da “Dijital gazetecilik için anahtar adım bir bedel belirlemektir. Gazetecilik alanında büyük yatırımlar yapıyoruz. Bundan gurur duyuyoruz ve karşılığında bir ücret beklememiz gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuşmuştu.

Ücretsiz içeriğe son

THE Sun, The Wall Street Journal, The Times gibi gazeteler ile çok sayıda televizyon kanalını bünyesinde bulunduran News Corporation şirketi’nin yöneticisi ve sahibi Rupert Murdoch daha önce de internet siteleri üzerinden ulaşılan haber içeriklerinin paralı hale gelmesini planladıklarını açıklamıştı. Bahar aylarından itibaren sitelerdeki haber içeriklerine ücret karşılğı ulaşılacağını açıklayan Murdoch, Google’ı hedef alarak arama motorundan çekilebilecekleri uyarısında bulunmuştu.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Google'a Karşı Harekat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement