İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin Yeni Başkanı Güleç Oldu - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin Yeni Başkanı Güleç Oldu

İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği\'nin Yeni Başkanı Güleç Oldu

İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti.

01.05.2014 10:09

İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti. Tek liste ile yapılan seçimde Ahmet Güleç, birliğin yeni başkanı oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altındaki en aktif birliklerden biri olan İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre tek liste ile gerçekleştirilen seçimde 355 oy alan Ahmet Güleç, önümüzdeki 4 yıl için birliğin yeni başkanı oldu.

-GÜLEÇ: "SEKTÖRÜN 2023 HEDEFİ 20 MİLYAR DOLAR-

Seçim konuşmasında ihracatın önemine değinen Ahmet Güleç, "Başbakan Yardımcımız Ali Babacan daha 3 gün önce bizlere "İhracat bizim için ekmektir' dedi. Mevcut hükümetimiz 10 yıldır istikrar, imalat ve ihracat diyor. Biz 2023 hedefine nasıl ulaşırız? Mobilya sektörü için 6 milyar dolar ihracat yetmez. Bizim sektör olarak 2023 hedefimiz artık 20 milyar dolardır. İmalat ve ihracat yapacağız. Bu iki kritik meselede süreçlerin daha da kolay hale gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Ankara'nın da bu konuda bize destek vereceğinden hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

-TEVER, SEKTÖRDEKİ İLERLEMEYE DİKKAT ÇEKTİ-

İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin bir önceki başkanı Abdullah Tever ise göreve geldiği günden bugüne sektörün kaydettiği ilermeye dikkat çekti. Ahmet Güleç'e başarılar dileyerek söze başlayan Tever, "Her şeyden önce genel kurula oldukça geniş bir katılım var. Bu beni çok mutlu etti. Göreve başlarken sektörün yapısal sorunlarıyla ilgili bir liste oluşturmuştuk. Bu listeyi sürekli güncelledik. 4 yıl boyunca birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yurt dışında sektörümüzün en büyük fuarlarına katıldık, MOSDER ile bir çok başarılı çalışmaya imza attık" şeklinde konuştu.

-YENİ YÖNETİM KURULU-

Ahmet Güleç'in listesi şu isimlerden oluşuyor; Zeki Şahin, Alican Duran, Abdullah Tever, Erkan Özkan, Zeki Kavas, Ömer Esen, Adnan Bostan, Levent Çolakoğlu, Murat Sülek ve İlhan Özbay.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği'nin Yeni Başkanı Güleç Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement