Kalkınma Bakanı Yılmaz, Isparta'da Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Isparta'da Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Isparta\'da Açıklaması

"AK Parti, siyaseti her zaman milletle yapan bir partidir.

30.05.2014 20:49

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin, siyaseti her zaman milletle yaptığını, rotasını da milletin taleplerinin belirlediğini söyledi.

Bakan Yılmaz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Davraz Kongresi için geldiği Isparta'da, Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve oda üyeleriyle bir araya geldi.

Isparta'nın, tarihi, doğası, sahip olduğu değerleriyle öne çıktığını vurgulayan Yılmaz, hükümetten gereken desteği aldığını anlatı.

Merkezi Isparta'da bulunan Antalya, Burdur'u da içine alan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) önemli çalışmalara imza attığına değinen Yılmaz, Ispartalı iş adamlarının da bu çalışmalardan faydalandığını kaydetti.

Bakan Yılmaz, "Isparta" denilince akla gülün geldiğini belirterek, "Gülün katma değerini artırmak, dünya ile yarışacak ürün geliştirmek, kozmetik sanayi ile ileriye taşımak gerekiyor. Bunun için de Ar-Ge çalışmaları ön plana çıkıyor" dedi.

Yılmaz, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne önemli yatırımlar yapıldığını, gül ile ilgili de çalışma yürütüleceğini dile getirdi. Elmanın da Isparta açısından önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, 4 elmadan birinin Isparta'da yetiştirildiğini ifade etti.

Isparta'nın hizmet sektörü açısından da güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, daha fazla yabancı öğrenci ve yabancı hastanın Isparta'ya çekilmesi gerektiğini bildirdi.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Başdeğirmen de Isparta'daki iş adamların sorunlarını anlattı.

"Milletin beklentileri bizim rotamızı çizer"

Bakan Yılmaz, daha sonra Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan'ı ziyaret etti. AK Parti'nin yerel yönetimlerde başarılı olduğunu anlatan Yılmaz, "AK Parti'nin yerel yönetimlerde çok güzel bir sicili var. Biz bugünlere geldiysek yerel yönetimlerle geldik. AK Parti, siyaseti her zaman milletle yapan bir partidir. Milletin talebi, beklentisi neyse bizim de politikamız odur. Milletin beklentileri bizim rotamızı çizer" diye konuştu.

Yılmaz, hizmet noktasında ilçeye gereken desteğin verileceğini de belirtti.

Bakan Yılmaz, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak'ı ziyaretinde, belediye başkanlarından, hizmet üretirken vatandaşlarla diyalog halinde olmayı ihmal etmemelerini istedi.

Vatandaşlarla gönül bağı kurmaları gerektiğini anlatan Yılmaz, "Sadece hizmetle olmuyor, vatandaşla dertlenmek, sevincine, sıkıntısına ortak olmak, iyi gününde kötü gününde yanında olmak gerekir. Sizlerden isteğimiz, AK Parti'li belediyecilik farkını burada da ortaya koymanız" dedi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz, Isparta'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement