Malatya Tso'nun Ocak Ayı Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Malatya Tso'nun Ocak Ayı Toplantısı

Malatya Tso\'nun Ocak Ayı Toplantısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, ocak ayı meclis toplantısı gerçekleşti.

26.01.2017 16:12

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, ocak ayı meclis toplantısı gerçekleşti.

Malatya TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz Şehitleri toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, bir önceki birleşimin tutanağı ve 2016 yılı aralık ayı mizanı okunup, oy birliğiyle kabul edildi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin de aralarında bulunduğu Cazibe Merkezi tanıtım toplantısının Başbakan Binali Yıldırım tarafından Çankaya Köşkünde yapıldığını hatırlattı.

Erkoç, şunları kaydetti:

"Başbakan, 23 il ile ilgili yapılacak yatırımlarla ilgili çok değişik müjdeler verdi. İnşallah bölgeler arası gelişmişlik farkının asgariye indirilmesi ve yatırım belirli bir bölgede kümelenmesinin önüne geçme adına ve son yıllarda özellikle terörden etkilenen Doğu ve Güneydoğu bölgesine yatırım çekme gayesiyle yeni bir paket açıklandı. Bu paket, devrim niteliğinde bir pakettir. İnşallah Türkiye'nin şartlarının iyileşmesiyle birlikte ben inanıyorum ki bu bölgede ciddi yatırımlar peş peşe gelecektir. Türkiye, terör belasının da üstesinden gelecektir. Türkiye, içerideki ve dışarıdaki hainlerle uğraşmamış olsaydı bugünkü ekonomik yapısı daha farklı bir noktada olacaktı. Ülke olarak hepimizin şuna inanması gerekiyor, bu millet, bu işinde üstesinden gelecek güce ve iradeye sahiptir. Geçmişte olduğu gibi bugünde bu irade ve bu gücü gösterecek kararlılığı her zaman olduğu gibi ortaya koyma dirayeti ve basiretinde."

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) verilerine göre kentin 2016 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 3,52 artarak 343 milyon dolar olduğunu belirten Erkoç, "Üretime, ihracata baktığımız zaman bu rakamların çok üzerindeyiz. Ama arzu ettiğimiz nokta sadece kayısıda bir milyar dolarları yakalamak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Malatya Tso'nun Ocak Ayı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement