Tedarik Zincirinin Dünya Devleri İstanbul'a Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Tedarik Zincirinin Dünya Devleri İstanbul'a Geliyor

Tedarik Zincirinin Dünya Devleri İstanbul\'a Geliyor

Google, BP, Eczacıbaşı ve Shell gibi firmaların tedarik zinciri, satın alma ve pazarlık stratejileri konusunda uzman yöneticileri İstanbul’a geliyor.

11.10.2014 10:53

Google, BP, Eczacıbaşı ve Shell gibi firmaların tedarik zinciri, satın alma ve pazarlık stratejileri konusunda uzman yöneticileri İstanbul'a geliyor.

İstanbul, 17 Ekim'de büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Google, BP, Eczacıbaşı ve Shell gibi firmaların tedarik zinciri, satın alma ve pazarlık stratejileri konusunda uzman yöneticileri ve danışmanları Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelecek. Ev sahipliğini Uluslararası Satın alma Danışmanlık ve Eğitim Şirketi ByPi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Babalı'nın yaptığı organizasyonda, Google Global Tedarik Zinciri Yöneticisi Tim Shiple, Harvard Üniversitesi Tedarik Zinciri Bölümü Öğretim Üyesi Zal Phiroz, Uluslararası Satın Alma ve Pazarlık Danışmanı ve Eğitmeni Omid Ghamami, BP Amerika Kategori Satın Alma Yöneticisi Monte Boyle konuşmacılar arasında olacak.

"TÜRKİYE PAZARLIK PLANLAMASI SÜRECİNE ZAMAN AYIRMIYOR"

Türkiye'deki şirketlerin en büyük problemlerinden birisinin pazarlık planlaması sürecine yeterli zamanın ayrılamaması olduğunu belirten Mesut Babalı, "Doğru bir süreç yönetimi ile firmaların mevcut satın alma işlemlerinde birçok üründe yüzde 10'a varan maliyet düşüşleri sağlanabilir. Satın alma departmanın tedarikçiler ve nihai iç müşteriler arasında bir koordinasyon görevi yürüttüğünü, bu önemli görevi yerine getirirken firma üst yönetiminin de bu kritik görevin farkında olması gerekir. Küresel rekabet ortamında satın alma faaliyetleri, işletmeler için stratejik bir önem arz etmektedir. Bu kapsamda yurtiçi ve uluslararası tedarikçilerin bulunması, onlarla olan ilişkilerin yönetilmesinden pazarlık süreçlerine, tedarikçi ilişkilerinden satın alma pazar araştırmasına kadar bir dizi faaliyet sürekli bir dinamizm halindedir. İyi sonuçlandırılan satın alma pazarlıkları, işletmeyi rekabette bir adım öteye taşımada anahtar rol üstlenmektedir. Satın alma pazarlıklarında öncelikle işletme gereksinimleri ile pazarlığa söz konusu olan ürün, hizmetin özellikleri ve tedarikçi-satıcı beklentileri arasında bir paralellik kurulması gerekmektedir. Pazarlığın iyi yönetilmesi, nelerin yapılması, nelerin yapılmaması konusunda profesyonel hamlelere bağlıdır" diye konuştu.

Dünyaca ünlü şirketlerin yöneticilerinin katılacağı organizasyondan bahseden Babalı, "Dünyayla rekabeti zorlayacak güce sahip şirketlerimizin satın almalarının ciddi bir kısmını dünyanın çeşitli yerlerindeki global tedarikçilerle de görüşerek yaptığı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda, satın alma ve pazarlık stratejilerinin babası sayılan Omid Ghamami, bugün bakıldığında 50 milyar doların üzerinde cirosuyla dünyanın dev şirketlerinden sayılan Google Global Tedarik Zinciri Yöneticisi Tim Shiple ve 466 milyar dolar cirosuyla perakendenin Devi Walmart ve Procter &Gamble firmalarının kapasite optimizasyonu ve maliyet düşürme proje lideri Harvard Üniversitesi Tedarik Zinciri Bölümü Öğretim Üyesi Zal Phiroz, BP Amerika Kategori Satın Alma Yöneticisi Monte Boyle, 17 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde bizlerle olacaklar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tedarik Zincirinin Dünya Devleri İstanbul'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement