10 Yaşındaki Elif İçin Uygun İlik Aranıyor - Son Dakika
Güncel

10 Yaşındaki Elif İçin Uygun İlik Aranıyor

10 Yaşındaki Elif İçin Uygun İlik Aranıyor

AFYONKARAHİSAR'da lösemi hastası 10 yaşındaki Elif Öz'e uygun ilik bulunabilmesi için başlatılan kampanya, sosyal medyanın da desteğiyle yayıldı.

01.08.2016 18:25

AFYONKARAHİSAR'da lösemi hastası 10 yaşındaki Elif Öz'e uygun ilik bulunabilmesi için başlatılan kampanya, sosyal medyanın da desteğiyle yayıldı.

Afyonkarahisar'da ailesiyle oturan Elif Öz, yaklaşık 1 ay önce halsizlik ve kansızlık şikayetiyle hastaneye götürüldü. Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan baba Ramazan Öz tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Elif Öz'e lösemi teşhisi konuldu. Doktorların nakil olması gerektiğini söylemesi sonrası Ramazan Öz, Elif'e uygun ilik bulunması için Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi'ne başvurdu. Burada başlatılan kampanya sosyal medyada da yayılınca Elif Öz'e verici olmak isteyenler Kızılay'a başvurmaya başladı.

'İNŞALLAH EMEĞİMİZ SONUÇSUZ KALMAYACAK'

Bağışta bulunmak için başvuranlara teşekkür eden Ramazan Öz, "Beklenenden fazlası ile bize umut olmaya geldiler. Basın, radyo, televizyon ve sosyal medya aracılığıyla bayağı örgütlenme yaptık. Sadece kızım değil, kızım gibi ilik bekleyen hastalara umut olmak için çağırdık vatandaşı. Allah bir değil bin kere razı olsun, inşallah emeğimiz sonuçsuz kalmayacak. Allah'ın izni ile birilerine derman olabileceğiz" dedi.

ANTALYA'DA TEDAVİ EDİLECEK

Karşılaştıkları hastalık hakkında da bilgi veren Ramazan Öz, şöyle devam etti:

"Kızımda 1 ay önce evde halsizlik ve kansızlık gibi bir şeyle karşılaştık. Ayaklarının üzerine basamaz duruma geldi. Sağlık ocağına götürdük. Orada çocuğuma kan tahlili yaptılar ve acil olarak hastaneye sevk ettiler. Üniversite ve devlet hastanesine götürdük. Oradan da acil olarak Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçmemizi söylediler. Osmangazi Üniversitesi'nde de teşhis konuldu. Aşağı yukarı 1 aydır tedavi görüyor. Bir hafta önce tedavilere güzel cevap verdi. Ama doktorların belli bir kotalaması varmış onun altına düşmediği için şu anda ilik naklini önerdiler. Benden, çocuğumdan ve eşimden ilik aldılar, ama onlar uymadı. İlik bankasına müracaat edildi oradan ne sonuç çıktı bilmiyoruz. Nasip olursa da 1 ay içersinde Antalya'da özel bir hastaneye götüreceğiz. Belki buradan birinin vesilesi ile ilik bankasında şu anda hazır olan birinin vesilesiyle kızımın hayatını kurtaracağız."

- Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Yaşındaki Elif İçin Uygun İlik Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement