15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüşü ile Başladı - Son Dakika
Güncel

15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüşü ile Başladı

15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüşü ile Başladı

15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bugün düzenlenen törenle Trabzon’da başladı.

02.05.2014 16:20

15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bugün düzenlenen törenle Trabzon'da başladı.

Festivalin açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Trabzon'un önemli bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, "Doğanın yırtıcı gücüne teslim olmayan Trabzon, bereketini yağmurdan, azmini insandan alır. Azgın dalgalara karşı durandır Trabzon. Tam 15 yıldır kendi tarihsel ve kültürel zenginliklerini sunarak Devlet Tiyatrosu Karadeniz Uluslararası Tiyatro Festivaline ev sahipliği yapıyor bu büyük kent. Dünyanın her yerinde gelen tiyatrocular kültürel barışa aracılık ediyor" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise "Trabzon'da kültür ve sanata ilgi var. Kültür ve sanat alt yapısı var. Bunu inşallah hep beraber geliştireceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından festivale katılan Türkiye, Almanya, Fransa, Moldova, Moğolistan, Macaristan, İtalya, Gürcistan, Portekiz, Tunus, Rusya ve K.K.T.C.'den gelen tiyatrocuların katılımıyla başlayan etkinlik çerçevesinde tiyatroya katılan ülkeler ellerinde ülkelerini temsil eden bayraklarla kortej eşliğinde Meydan Parkı'ndan Zağnos Vadisi'ne kadar Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüş boyunca tiyatroculara vatandaşlar da ilgi gösterdi. Zağnos Vadisi'nde çocuklara yönelik kısa bir oyun sergilendi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüşü ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement