"152 Bin İmza Siyasilere Teslim Edildi" - Son Dakika
Güncel

"152 Bin İmza Siyasilere Teslim Edildi"

"152 Bin İmza Siyasilere Teslim Edildi"

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşundan destek gören 150 bin imza siyasi partilere teslim edildi.

04.06.2012 08:24

9 – 19 Mart Tarihleri arasında Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşundan destek gören Elazığ'ın büyükşehir olması için 100 bin mektup kampanyası düzenlenmişti. İmza kampanyası kapsamında toplanan 150 bin imza siyasi partilere teslim edilmek üzere zafer dershanesi önünde toplandı.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından 9 – 19 Mart Tarihleri arasında organize edilen Elazığ'ın büyükşehir olması için 100 bin imza kampanyası kapsamında toplanan 152 bin imza bugün partilere iletilmek üzere hazırlandı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, İçişleri Bakanı, CHP ve MHP liderleri adına tek tek ayrılan mektuplar birer koli içerisine konarak yola çıktı.

Bir açıklama yapan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Bilal Çoban,İmza kampanyasında yaşanan süreci anlatarak "9-19 Mart tarihleri arasında Elazığ'da bir imza kampanyası başlatmıştık Büyükşehir olabilmemizle ilgili ve vatandaşlarımızdan yetkililere mektup yazılmasını istemiştik ve Öğretmenevi önünde bu kampanya 9 gün süresince devam etmişti ve Elazığ'daki vatandaşlarımız 152 bin 250 mektupla beyanda bulunmuştu tabi bu 5 tane mektuptan oluşuyordu Başbakanımıza yazılan , Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanına, İçişleri Bakanlığımıza ve TBMM Başkanımıza hitaben yazılmıştı. Bunlarla ilgili olarak buradaki İl Başkanlarından ricada bulunduk bir komisyon marifetiyle teslim etmek için randevu almalarını rica ettik Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi hareket Partisi Genel Merkezi bazında bize döndüler fakat Ak Partiyle ilgili süreç bu güne kadar beklenildi ancak beklenilen sonuç elde edilemedi. Bizim bekleyebileceğimiz süre bu kadardı ve halkımızın bu mektuplarını ilgililere teslim etmek için buradayız sırasıyla partililere bu mektupları ilgililere teslim edeceğiz"dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Suphi Döner ise Elazığ'ın da büyükşehir olacak olan 13 il arasında olması gerektiğini söyledi.

Zafer Dershanesi önünde yapılan açıklamadan sonra kolilenen mektuplar siyasi partilere götürüldü.Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç.Dr.Bilal Çoban ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Suphi Döner tarafından Mektuplar Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne teslim edildi.

Mektuplar İlk Olarak Ak Partiye Teslim Edildi

Mektuplar ilk olarak Ak Parti'ye götürüldü. Mektupları Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldız aldı.Yıldız konuşmasında Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek İl Başkanı Mahir Sönmez'in pazartesi günü durumu değerlendirerek gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti.

Hazar Stratejik Araştırma Merkezi adına konuşma yapan Doç.Dr. Bilal Çoban;"Bizim bekleyebileceğimiz süre bu kadardı ve halkımızın bu mektuplarını ilgililere teslim etmek için buradayız"dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Suphi Döner," Hazar Stratejik Araştırma Merkezi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak bir çalışmasıydı bu konu genel olarak gündeme alınırken aslında hedefinden nispeten saptırılıyor mevcut Büyükşehir yasasına göre şuanda 13 tane ilin Büyükşehir olması gündemde ancak bu illerden büyük bölümü bu vasıfları taşımıyor.Bu iller Büyükşehir olamayacağına göre Büyükşehir kanununun 4. Maddesinin değişmesi gerekiyor.Bu haklı bir taleptir eğer kanunda değişiklik olmazsa bizim hiçbir talebimiz yok"dedi.

Ak Parti'de mektuplar teslim edildikten sonra CHP İl Binasına gidildi. Kemal Kılıçdaroğlu'na yazılan mektupları CHP İl Başkan Yardımcısı Sabit Güntekin aldı.

Devlet Bahçeli'ye imzalanmış mektupları ise MHP Merkez İlçe Başkanı A.Vahap Erdem aldı.

Erdem, özellikle Elazığ'da yapılan bu mektup kampanyasıyla ilgili çalışmayı sayın Genel Başkanımıza ilettik mecliste yapılacak görüşmelerde bu hususu dile getireceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '152 Bin İmza Siyasilere Teslim Edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement