19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

19.09.2016 16:55

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kent Meydanı'nda yapılan törene, Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Nedim Selbisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Uşak Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı İsmail Soyöz konuşma yaptı.

19 Eylül tarihinin vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahraman ve şeref günü olduğunu belirten Soyöz, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Son günlerde terör örgütünün yaptıkları kalleşçe saldırıları şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. 15 Temmuz'da millet ve cumhuriyet düşmanları darbe teşebbüsünde bulundular. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum"

Törenin ardından Vali Ahmet Okur ve protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneklerine ziyarette bulundular.

Ziyaretlerin ardından protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleriyle Atapark'ta düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement