28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarına İptal İstemi - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarına İptal İstemi

28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarına İptal İstemi

MAZLUMDER Kahramanmaraş Temsilciliği 28 Şubat döneminde verilen siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden yargı yolu açılması için imza kampanyası başlattı.

06.08.2012 14:05

MAZLUMDER Kahramanmaraş Temsilciliği 28 Şubat döneminde verilen siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden yargı yolu açılması için imza kampanyası başlattı.

Özel İdare İş Merkezi önünde başlatılan kampanya öncesinde grup adına basın açıklaması yapan MAZLUMDER İl Temsilcisi Cevdet Özdemir, 28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve bu süreçteki siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi gerektiğini savundu. Özdemir, 28 Şubat dönemini Türk siyaset ve hukuk tarihi açısından kara bir leke olarak gördüklerini belirterek, "28 Şubat hukukun askıya alındığı, hukuksuzluğun her yerde ve her alanda kendini gösterdiği karanlık bir dönemin adıdır. Siyasetten hukuka, ekonomiden kültür ve sanata, medyadan eğitime kadar hayatın her alanında gerçekleşen ihlallerle halkın inancına, düşüncesine, kimliğine yönelik bir darbenin adıdır 28 Şubat" dedi.

28 Şubat'ta zulmün hukuk zannedilerek hareket edildiğini öne süren Özdemir, "Bu sebeple 28 Şubat sürecindeki tüm tasarrufların iptal edilmesi gerekir. Sadece yargı kararlarının iptal edilmesiyle yetinilmesi, devletin her alanına yerleşmiş olan o dönem uygulamalarının devam edeceği anlamına gelir" diye konuştu.

Darbe ve yasakçı zihniyetin tüm uygulamalarına son verilmesi temennisi ile bu kampanyayı düzenlediklerini ifade eden Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"28 Şubat 1997 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında hukuk dışı yapılanmalar eliyle yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edilmiştir. Batı çalışma grubu adlı illegal oluşum tarafından kontrol ve koordine edilen yargı mensuplarının bu süreçte verdiği bütün kararlar siyasi olduğundan hukuka aykırı ve şaibelidir. Bu sebeple binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve bu süreçteki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden muhakeme yolunun açılması gerekmektedir." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarına İptal İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement