3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

Eski Almanya Başbakan'ı Gerhard Schröder, kongrede turizmcilere, yeni dünya düzeni süreci ve turizmi etkilerini anlatacak

16.09.2013 14:40

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, "Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği" ana temalı  3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi için Antalya'ya gelecek.

Antalya'daki WOW Kremlin Palace'ta bu yıl 3'üncüsü 28-29 Kasım'da yapılacak kongreye katılacak olan Schröder, turizmcilere yeni dünya düzeni süreci ve turizme etkilerini anlatacak. Kongrenin tanıtımıyla ilgili İstanbul Taksim'deki Titanic Otel'de düzenlenen basın toplantıısnda konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) Başkanı ve Resort Dergisi imtiyaz sahibi Sururi Çorabatır, 3'üncüsü bu yıl yapılacak olan Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde, "Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği" ana temasına uygun olarak dünyadaki gelişmeler ve bunların turizme olası yansımalarının uzman kişiler tarafından anlatılacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Bankası, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)'nin ayrı ayrı hazırladıkları raporlarda turizmin krizlerde ilaç gibi işlev gördüğünü, kalkınma ve gelişmede önemli rol oynadığını belirten Çorabatır,  şöyle konuştu:

"Resort dergisi tarafından, Denizbank'ın anasponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kongre, turizm açısından önemli. Türkiye'nin turizmde bugün geldiği noktada böyle bir kongre özel bir önem taşıyor. Bu kongrede eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, yeni dünya düzeni ile ilgili konuşma yapacak. Schröder konuşmasında Avrupa ve Asya'da yaşanan gelişmeler ile içine girilen yeni dünya düzeni ve bunun tek tek ülkeler ile turizme etkilerini anlatacak. Ayrıca kongrede Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Prof. Dr. Güngör Uras da birer sunum yapacak. Ayrıca WOW Kremlin Palace'ta kongrenin yapılacağı salonun olduğu kattaki fuayede turizm ile ilişkili 54 sektörden firmaların yer alacağı bir sergi de bulunacak."

Toplantıya katılanlar arasında ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleyman, Resort Dergisi Editörü Fehmi Köfteoğlu da yer aldı.

Kongrede bu yıl sektörün ulusal ve uluslararası alandaki öne çıkan firma ve kuruuluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılacağı oturumlar yapılacak. Kongrede ayrıca sektör ile ilişkili kesimlerden temsilciler de konuşmacı olarak yer alacak. Kongreye katılacak kişi sayısının 1200 olması bekleniyor. Kongrede de, "Turizm yatırımlarının verimlilik ve finansmanı", "Turizm ve bilgi teknilojileri", "Finans kesimi seyahat endüstrisi ilişkileri", "Türkiye'nin yeni turizm destinasyonu", "E-seyahat pazarı-Online satış pazarında durum ve beklentiler" kongrede ele alınacak konular arasında yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement