
Konya'da 3 yaşındaki Zeynep Naz Erözbekin, 5 yıldır ataması yapılmayan giyim öğretmeni annesi 28 yaşındaki Seyhan Erözbekin'e destek olmak için Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformunun protesto yürüyüşüne katıldı. Minik Zeynep'in elindeki 'Anne beni bekleme, birlikte atanamayacağız. Çünkü ben öğretmen olmak istemiyorum !' yazılı dövizin bulunması dikkat çekti.
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi bugün öğleden sonra Gedavet Parkı'nda bir araya gelerek, ellerinde 'Sadaka değil, atama istiyoruz', '300 bin öğretmen 11 bin kadroya sığdırılamadı', yazılı dövizler ve 'Haydi kızlar okula, sonra nereye', 'Ücretli köle olmayacağız' şeklinde slogan atarak yaklaşık 600 metre ilerideki Zafer Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün en renkli eylemcisi 5 yıldır ataması yapılmayan giyim öğretmeni Seyhan Erözbekin'in 3 yaşındaki kızı Zeynep Naz Erözbekin oldu. Annesine destek olan Zeynep'in elinde taşımaya çalıştığı 'Anne beni bekleme, birlikte atanamayacağız. Çünkü ben öğretmen olmak istemiyorum!' yazılı döviz dikkat çekti.
Yürüyüşe sonradan katılan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ta gruba destek oldu.
Plartform sözcüsü Mehmet Karataş, amaçlarının siyaset yapmak olmadığını belirterek, "Tek amacımız vardır. O da sesimizin duyurmak ve atanmak. "dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
Son Dakika › Güncel › 3 Yaşındaki Zeynep Yürüyüşe Katıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?