45 Libyalı Tedavi İçin İstanbul'a Getirildi - Son Dakika
Güncel

45 Libyalı Tedavi İçin İstanbul'a Getirildi

45 Libyalı Tedavi İçin İstanbul\'a Getirildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, Libya'daki çatışmalarda yaralanan 45 kişi tedavi edilmek üzere İstanbul'a getirildi.

31.08.2011 21:22

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, Libya'daki çatışmalarda yaralanan 45 kişi tedavi edilmek üzere İstanbul'a getirildi.

Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen 6 sağlık personeli ile 45 yaralı ve 18 refakatçiyi taşıyan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı C-160 Transall Askeri Nakliye uçağı saat 19. 15 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Uçaktan indirilen 45 Libyalı tedavilerine başlanmak üzere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ambulanslarla Atatürk Havalimanı'ndan alınarak Anadolu yakasında, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi ve Marmara Pendik Araştırma Hastanesi, Avrupa Yakası'nda ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Balta limanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ercan Özgül ise şunları söyledi, "Bugün 09. 38'de Genelkurmaya ait bir uçak Libya'ya giderek, iç çatışmalarda yaralanan kişileri ülkemize getirdi. Atatürk Havalimanı'na saat 19. 15 sıralarında inen yaralılar, önceden planladığımız sağlık bakanlığına ait hastanelerde tedavileri için buradan sevkiyatları yapılıyor. 112 ambulans hizmetleri olarak 42 ambulansımızı burada hazır bulunduruyoruz. Aralarında bir tane çocuk olmak üzere tamamı erkek 27 hasta sedye ile 18 hasta ayakta olmak üzere toplam 45 yaralı İstanbul'a geldi. Tedavileri için planladığımız hastanelere yaralıları yönlendirdik. Bu hastalar için ayrıca 18 refakatçi de geldi. Onları misafirhanelerimizde ağırlayacağız. "

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Yaralı olarak Türkiye'ye getirilen bir Libya'lı ise şunları söyledi, "Türk devletine çok teşekkür ediyoruz. Allah Razı olsun. Onlardan bizlere çok yardımcı oldular, Türkiye'nin yeni Libya ile güzel ilişkiler sağlayacağına inanıyorum. Allah onların yardımcısı olsun. "

Bu arada bir Libyalının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın yaralıları ziyaret ederken çekilmiş fotoğrafını basın mensuplarına göstermesi dikkat çekti.

(FOTOGRAFLI) - İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 45 Libyalı Tedavi İçin İstanbul'a Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement