ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Davutoğlu ve Ashton'la Görüşecek - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Davutoğlu ve Ashton'la Görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Davutoğlu ve Ashton\'la Görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 1-5 Nisan tarihleri arasında Belçika, Cezayir ve Fas'ı ziyaret edecek.

26.03.2014 22:33  Güncelleme: 23:02

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 1-5 Nisan tarihleri arasında Belçika, Cezayir ve Fas'ı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Bakan Kerry'nin Brüksel'de NATO dışişleri bakanları toplantısına katılacağını ve burada Ukrayna'daki gelişmeler ile Eylül ayında gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nin hazırlıklarını görüşeceğini bildirdi.

Kerry'nin ayrıca NATO-Ukrayna Komisyonu, NATO- Gürcistan Komisyonu ve Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü'nde (ISAF) yer alan ulusların dışişleri bakanları görüşmelerine ve NATO'nun "Açık Kapı" politikalarının başarı kutlamalarına iştirak edeceği kaydedildi.

Öte yandan AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve AB Enerji Komiseri Günther Oettinger ile ABD-AB Enerji Konseyi görüşmelerine eşbaşkanlık edecek olan Kerry, Brüksel ziyaretleri kapsamında bazı ikili ve üçlü görüşmeler de gerçekleştirecek.

Brüksel'deki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Ashton ile üçlü görüşme yapacak Kerry'nin, Davutoğlu ve Ashton ile Ukrayna, Ortadoğu ve diğer konuları ele alacağı belirtildi.

Brüksel ziyaretinin ardından Cezayir'de üst düzey yetkililerle bir araya gelecek ABD Dışişleri Bakanı'nın Cezayirli mevkidaşı Ramtane Lamamra ile ABD-Cezayir Stratejik Diyalog toplantısı, Fas'taki temasları kapsamında da Fas Dışişleri Bakanı Salaheddin Mezouar'la ABD-Fas Stratijik Diyalog toplantısına başkanlık edeceği bildirildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Davutoğlu ve Ashton'la Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement