ABD'nin Kurduğu Koalisyonu Reddediyorum' - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kurduğu Koalisyonu Reddediyorum'

ABD\'nin Kurduğu Koalisyonu Reddediyorum\'

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, 'Irak Şam İslam Devleti'ne karşı savaşmak için ABD ile koalisyon yapılmasını reddediyorum' dedi.

15.09.2014 13:37

Karadavi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı savaş hazırlığı yapan ABD koalisyonunu reddettiği gibi aynı zamanda IŞİD'in kullandığı yöntemi de reddettiğini vurguladı.

Karadavi, "Ben, fikir ve yöntemde IŞİD'den tamamen farklı düşünüyorum, ancak onlara karşı İslami değerler için değil kendi çıkarları için hareket eden ABD'nin savaşmasını kabul etmiyorum" dedi.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Perşembe günü yapılan Terörle Mücadele Toplantısı'nda, IŞİD ile mücadele için uluslararası güç oluşturulması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Toplantıda, Körfez İşbirliği Konseyi'ne (KİK) üye ülkelerin yanı sıra Ürdün, Irak, Lübnan, Mısır ve ABD, IŞİD'e karşı kapsamlı bir savaş başlatılması hususunda anlaşmaya varmıştı.

Cidde'deki toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'le mücadele konusunda Ortadoğu ziyaretlerine devam edeceğini belirterek, "Burada olan ve bildiriye katılan her ülke, IŞİD'i yok etme misyonunda önemli bir rol oynama sözü verdi. Önümüzdeki günlerde bölgedeki diğer liderlerle de görüşmeye devam edeceğim, bu koalisyonu mümkün olduğunca genişletmeye çalışacağım" dedi.

Obama'nın IŞİD stratejisi

ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı IŞİD'le mücadele stratejisi "sistematik hava saldırıları", "sahadaki güçleri destekleme", "insani yardım" ve "IŞİD'e karşı uluslararası terörle mücadele faaliyetleri" olmak üzere dört ayaktan oluşuyor. Irak'ın yanı sıra Suriye'de de örgüte yönelik hava saldırıları düzenlenmesine yeşil ışık yakan Obama, "Hem Suriye hem de Irak'ta IŞİD'e karşı harekete geçmekten tereddüt etmeyeceğim" dedi.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel ABD'nin Kurduğu Koalisyonu Reddediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement