Adana'da 440 kilometre asbestli boru değiştirildi - Son Dakika
Güncel

Adana'da 440 kilometre asbestli boru değiştirildi

Adana\'da 440 kilometre asbestli boru değiştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılından bu yana kent genelinde toplam 440 kilometre asbestli boru değiştirildi. ASKİ ekipleri, Ceyhan ilçe merkezi ile Doruk, Tatarlı ve Mustafabeyli mahallerinde toplam 224 kilometre, Yumurtalık'ta 42 kilometre, Karataş'ta 80 kilometre, İmamoğlu ilçesinde 50 kilometre, Kozan'ın Güneri ve Çanaklı mahallelerinde 8 kilometre; Tufanbeyli'de toplam 32 kilometre ve Aladağ ilçe merkezinde 4 kilometre uzunluğunda asbestli boru yeniledi. Asbestli borular yerine daha sağlıklı, dayanıklı yeni nesil boruları döşeyen ASKİ ekipleri, Adana'nın her bir noktasındaki vatandaşların sağlıklı ve kaliteli içme suyuna ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca, içme suyu hattı olmayan yerlere yeni hat döşeniyor ve ihtiyaç duyulan noktalardaki hatlar yenileniyor. Toplam uzunluğu 2019 kilometreye ulaşan içme suyu hattı inşa çalışmaları da 2019 yılından bu zamana kadar devam ediyor.

20.06.2023 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılından bu yana kent genelinde toplam 440 kilometre asbestli boru değiştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinden bu yana hem şehir merkezinde hem de kırsalda çok sayıda projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Adana genelinde sürdürülen asbestli boru yenileme projesiyle kente daha sağlıklı, dayanıklı ve kaliteli borular döşeniyor.

Başkan Zeydan Karalar'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından "Bu dönemde asbestli borudan halkımıza su içirmek reva mıdır" sözü üzerine harekete geçen ASKİ ekipleri, çeşitli bölgelerde bulunan toplam 440 kilometre uzunluğundaki asbestli boruyu yeniledi.

Ceyhan ilçe merkezi ile Doruk, Tatarlı ve Mustafabeyli mahallerinde toplam 224 kilometre, Yumurtalık'ta 42 kilometre, Karataş'ta 80 kilometre, İmamoğlu ilçesinde 50 kilometre, Kozan'ın Güneri ve Çanaklı mahallelerinde 8 kilometre; Tufanbeyli'de toplam 32 kilometre ve Aladağ ilçe merkezinde 4 kilometre uzunluğunda asbestli boru yenilendi.

Asbestli borular yerine daha sağlıklı, dayanıklı yeni nesil boruları döşeyen ASKİ ekipleri, Adana'nın her bir noktasındaki vatandaşların sağlıklı ve kaliteli içme suyuna ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda asbestli boru değiştirme işinin yanı sıra hem içme suyu hattı olmayan yerlere yeni hat döşeniyor hem de ihtiyaç duyulan noktalardaki hatlar yenileniyor. 2019 yılından bu zamana kadar yürütülen içme suyu hattı inşa çalışmalarının toplam uzunluğu da 2019 kilometreye ulaştı.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement