Adana'da 'Cezaevi' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Adana'da 'Cezaevi' Protestosu

Adana\'da \'Cezaevi\' Protestosu

Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan ve ardından da Türkiye genelindeki diğer cezaevlerine sıçrayan olaylar, Adana'da protesto edildi.

19.06.2012 15:04

Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan ve ardından da Türkiye genelindeki diğer cezaevlerine sıçrayan olaylar, Adana'da protesto edildi. Cezaevlerinden yükselen sese kulak verilmesi çağrısında bulunan eylemciler, cezaevi koşullarının da düzeltilmesini istedi.

İnönü Parkı'nda bir araya gelen ve aralarında çeşitli sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin de yer aldığı grup, 'İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek' şeklinde sloganlar attı. Kimi göstericiler eyleme çocukları ile birlikte katılırken, göstericiler Şanlıurfa Cezaevi'nde 13 mahkumun ölümüyle sonuçlanan ve sonrasında Türkiye'nin farklı bölgelerindeki cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili olarak ortak bir açıklama yaptı. Burada konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Şahin Kılıç, Türkiye'de cezaevlerinden yükselen sese kulak verilmesi gerektiğinin altını çizerek, bugün cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin adeta can güvenliği kalmadığının altını çizdi.

Uzun tutukluluk süreleri ve kapasitenin üzerinde tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevlerinin asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Kılıç, "Hemen hemen tüm cezaevlerinden yükselen feryatlar, insan onuru ile bağdaşmayan koşullara tepkidir. Adli ve siyasi tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu Şanlıurfa Cezaevi'ndeki insanlık dışı koşullara daha önce defalarca dikkat çekilmiş, önlem alınması istenmiştir. Ancak insanlık onuru ile bağdaşmayan bu koşullara tepki gösterenleri devlet adeta ölüme terk etmiştir. Tutuklular, yaşadıkları insanlık dışı koşullara tepki göstererek koğuşu ateşe vermiştir" ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Cezaevi'nin 275 kişilik kapasiteye sahip olmasına rağmen, bin 57 kişinin kaldığı gerçeğinin, hiçbir gerekçe ile açıklanamayacağı yorumunda bulunan Şahin Kılıç, Şanlıurfa'da yaşananların siyasi ve idari sorumlularının açığa çıkartılıp yargılanmasını istedi. Kılıç, "Artık siyasi tutukluların protestolarına, aynı koşullarda yaşayan adli tutuklular da tepkileri ile eşlik ediyor" dedi. Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da 'Cezaevi' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement