Ağrı Işid'le Girdiği Çatışmada Ölen Ypg'li Ağrı'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ağrı Işid'le Girdiği Çatışmada Ölen Ypg'li Ağrı'da Toprağa Verildi

Ağrı Işid\'le Girdiği Çatışmada Ölen Ypg\'li Ağrı\'da Toprağa Verildi

Işid'le girdiği çatışmada ölen YPG'li Ağrı'da toprağa verildi Irak'ta Ezidilerin yaşadığı Sincar'da (Şengal) Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla girdiği çatışmada ölen PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'li 'Bahoz Ararat' kod adlı İshak Kaya'nın cenazesi Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi'nde toprağa verildi.

12.01.2015 19:05

Işid'le girdiği çatışmada ölen YPG'li Ağrı'da toprağa verildi

Irak'ta Ezidilerin yaşadığı Sincar'da (Şengal) Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla girdiği çatışmada ölen PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'li 'Bahoz Ararat' kod adlı İshak Kaya'nın cenazesi Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi'nde toprağa verildi.

Diyarbakır Adli Tıp Morgu'ndan ailesi tarafından dün alınan ve bugün saat 10.00'da Ağrı'ya getirilen İshak Kaya'nın cenazesi, kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Dambat Köyü yakınlarında karşılandı. Polislerin zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldığı cenaze Taşlıçay ilçesinin Düzgöre Köyüne götürüldü. Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, DBP İl Başkanı Necmettin Efe, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk, Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras'ın da hazır bulunduğu Kaya'nın cenazesi ağıtlarla toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından konuşan DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Daha üç gün önce Paris'te gittiler masum insanları katlettiler. IŞİD, El Kaide ve El Nusra ruh üçüzüdürler. Onlar ne ise Paris'ten katliam yapanlar da aynısıdır. İşte bu kahramanlar IŞİD vahşetine karşı mazlum bir halkın yanında yer aldılar. Bu cellatlar Şengal'da 13-14 yaşındaki kızları köle pazarında satanlar. İslamiyet adına yaptıklarını söylüyorlar, Siz İslamsanız ben kendi adıma söylüyorum ben değilim. İşte siz bu kadar halk düşmanısınız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Işid'le Girdiği Çatışmada Ölen Ypg'li Ağrı'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement