AK Parti'nin Başörtülü Vekillerinden Kaçı Aday Gösterildi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Başörtülü Vekillerinden Kaçı Aday Gösterildi

AK Parti\'nin Başörtülü Vekillerinden Kaçı Aday Gösterildi

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için aday listesini YSK'ya sunan AK Parti'de başörtülü 4 vekilden 2'si liste dışı kaldı.

08.04.2015 08:08  Güncelleme: 12:58

AK Parti'nin mecliste bulunan başörtülü vekillerin kaderi de belli oldu. AK Parti başörtülü iki vekilini yeniden aday gösterirken, iki başörtülü vekil liste dışı kaldı.

AK Parti'nin Meclis'teki ilk başörtülü vekillerinden olan Sevde Bayazıt Kaçar yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olan Sevde Bayazıt Kaçar, Kahramanmaraş'ta dördüncü sıradan aday gösterildi.

DALBUDAK YENİDEN ADAY

AK Parti'nin ilk başörtülü milletvekillerinden olan Nurcan Dalbudak da partisi tarafından yeniden milletvekili adayı gösterildi. Nurcan Dalbudak Denizli'de dördüncü sıradan milletvekili adayı gösterildi. AK Parti'nin 24. Dönem Konya milletvekili Gülay Samancı 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmedi. Meclis'e girdikten sonra başörtüsü takan Gülay Samancı, Adalet Komisyonu üyeliği yapıyordu.

MARDİN'DEN SEÇİLEN İLK KADIN

AK Parti'nin liste dışı kalan bir diğer başörtülü vekili ise, Mardin milletvekili Gönül Berkin Şahkulubey oldu. TBMM'de iki dönem milletvekilliği yapan Gönül Berkin Şahkulubey, Mardin'den seçilin ilk kadın vekil oldu. Şahkulubey parlamentoda son olarak TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na seçilmişti.

Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı ve Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar 31 Ekim 2013 tarihinde TBMM oturumuna başörtüsüyle katılarak bir ilke imza atmışlardı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Başörtülü Vekillerinden Kaçı Aday Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • yuceturk: Seçimden sonra aday gosterilmeyenler 2 bayani takip etmek lazım. Kafa durumunu bakalım turbanlar forami olacak, ilerde yoksa Atatürk u savunup chp den aday olmasinlar 11 2 Yanıtla
  • ALOS: BAŞ ÖRTÜSÜ BAHANE MİNİ ETEK ŞAHANE. 7 4 Yanıtla
  • vatansever: Din tüccarları 7 3 Yanıtla
  • celu: Müslümanlik Basörtüyle bitmiyor . 8 2 Yanıtla
  • Melih: Yanlış haber yapmışsınız arkadaşlar mardin milletvekili gönül bekin Şahkulubey tekrar mardin listesinde 2.sırada aday 1 1 Yanıtla
  • merdin: torpilli sah kulu beyy 1 0 Yanıtla
  • ak parti üyesi: Mardin in ilk kadın vekili sadece gonül bekin şahkullübey değildir o dönem Mardin den 2 kadın vekil seçildi. 1. Vekil Bağımsız katılan ve halkın iradesiyle seçilen Emine Ayna 2.vekilAK partinin kontenjanından istifade eden ve halk tarafından sevilmeyen gönül bekin şahkullubey 0 0 Yanıtla

Advertisement