Amasyalılar, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Amasyalılar, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Amasyalılar, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Amasya'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüş düzenlendi.

04.01.2015 17:39  Güncelleme: 10:07

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenen yürüyüşe Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Uras, kamu kurum ve kuruluşlarınn temsilcileri, sporcular ve gençler katıldı.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi önünde başlayan yürüyüş Şehzadeler Gezi Yolu'nda sona erdi. Yürüyüşe katılanlar Türk bayrakları taşıdı. Vatandaşlar da Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen programa ilgi gösterdi.

Alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi. Etkinlik sonunda konuşma yapan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Bizim millet olarak ecdadımızın bu kutsal toprakları bize vatan yapmak için çekmiş olduğu sıkıntıları çok iyi bilmemiz lazım. Mehmetçiğin büyük bir kahramanlık örneği göstermesi sayesinde Kars, Ardahan, Sarıkamış, Allahuekber Dağları vatan toprağı olmuştur. Bu hatıraları sıcak tutmamız gerekiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize bunları iyi aktarmamız gerekiyor. Millet olma şuurunu ancak bu şekilde sıcak tutabiliriz. Bugün Türkiye genelinde bu mücadelenin 100'üncü yılında şehitlerimizi hep beraber anıyoruz" dedi.

Vali Çomaktekin'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program sarıkamış şehitleri için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasyalılar, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü - Son Dakika


Advertisement