Ankara, Esed'in Yerine Şara'yı Düşünüyor - Son Dakika
Güncel

Ankara, Esed'in Yerine Şara'yı Düşünüyor

Ankara, Esed\'in Yerine Şara\'yı Düşünüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esed yerine gelmesini istedikleri ismi ilk defa telaffuz etti; Faruk Şara

07.10.2012 09:19  Güncelleme: 23:38

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esed yerine gelmesini istedikleri ismi ilk defa telaffuz etti. Buna göre Ankara'nın lider tercihi, Suriye'nin 22 yıllık Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Faruk Şara.

"ESED'İN GİTESİNDE HERKES HEMFİKİR"

TRT 1'de canıl yayına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, görüştüğü tüm muhataplarının Suriye lideri Beşşar Esed'in gideceği konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin bazı devletlerle Suriye konusundaki temel anlaşmazlığının geçiş süreci hakkında yaşandığını söyledi. Rusya ve İran'ın, Beşşar Esed'in liderliğinde bir geçiş süreci istediğini belirten Davutoğlu, Türkiye'nin ise öncelikle Esed'siz bir geçiş hükümeti kurulmasını ve bütün yetkilerinin devralınmasını istediğini vurguladı.

Bu geçiş sürecine Suriye Cumhurbaşkanı yardımcısı Faruk Şara'nın önderlik edebileceğini ifade eden Davutoğlu, Şara'nın ülkeden kaçmaya çalıştığı ancak ayrılamadığı bilgisinin kendilerine geldiğini kaydetti.

ŞARA; BAAS REJİMİNİN İKİ NUMARASI

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yardımcısı Faruk Şara, 22 yıl dışişleri bakanlığı yaptı. Baas rejiminin iki numaralı ismi olan Şara, Sünni Müslüman bir aileye mensup. Londra Üniversitesi'nde uluslararası hukuk okuyan Şara, 1970'lerde Baas Partisi'ne üye oldu ve diplomat olarak ilk görev yeri, İtalya'ydı.

1986'da Dışişleri Bakanlığı'na getirildi ve o günden bugüne hep kabinedeki yerini korudu. Bir ara muhaliflerin safına geçtiği öne sürülen Şara, temmuzda öldürülen üç üst düzey yetkilinin cenazesine Esed adına katılınca iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ankara, Esed'in Yerine Şara'yı Düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement