Antalya Kemer'li Kadın Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Antalya Kemer'li Kadın Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı

Antalya Kemer\'li Kadın Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı

Kemerde Kadın Çiftçiler Yarışıyor Birincisi Tekirova Beldesi'nden yarışmaya katılan Türkan Adaletli birinci oldu

16.01.2013 10:55

Kemer'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasında, Kemer'deki kadın çiftçiler yarıştı, yakınları da onları destekledi.

Kemer TUREM Phaselis Toplantı Salonu'nda yapılan yarışmaya Tekirova, Beycik, Ulupınar ve Kuzdere'den 6 yarışması katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, yarışmacılara moral vermek için bağlamasıyla birlikte sahneye çıkan Kemer Tarım İlçe Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi, Ali Toprak, söylediği türkülerle salonda bulunan herkesten büyük alkış aldı.

Yarışmanın Jüri üyeliklerini Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy ile ziraat mühendisleri Menderes Kasap, Ebru Kara Sogay ve Kamil Kuten Çekem'in yaptığı yarışmada Kemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Zeytinciler Kemer Tarım İlçe Ziraat Mühendisleri ve Teknik Personel de hazır bulundu.

Müzik ziyafetinin ardından kısa bir konuşma yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, yarışmanın amacı ile ilgili bilgi vererek, "Amacımız kadını ön plana çıkarmak, onu motive etmek. Biz Antalya olarak bu yarışmada birçok ilden çok ilerideyiz. Yarışma başladığından beri yarışmacı sayısında 200'ün altına hiç düşmedik. 4 kez bölge, 2 kez de Antalya birincisi olduk. Yarışmanın bölge finali Burdur ilinde, Türkiye finali Haziran ayında Balıkesir'de yapılacak. İnşallah bu yıl da Türkiye birincisi olacağız. Hedefimiz bu" dedi.

Daha sonra 6 yarışmacı kadının yerlerini almasıyla ve Kemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Zeytincilerin soru grubu kurasını çekmesiyle başlayan yarışmada kadın çiftçilere tarım ve hayvancılık konularında 15 soru soruldu. Sorulan 15 soruya 11 doğru cevap vererek 110 puan alan Tekirova'dan Türkan Adaletli yarışmanın birincisi olurken, 90 puan alan Kuzdere Mahallesi'nden Nuray Özdemir de ikinci oldu. Birinci olan yarışmacı Antalya il finalinde Kemer'i temsil etme hakkı kazandı.

Yarışma sonunda Türkan Adaletli, Rukiye Şevik, Kezban Karatopaç, Emine Ilgaz, Hatice Alıç ve Nuray Özdemir adlı yarışmacılara katılım belgesi ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Kemer'li Kadın Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement