Avcılar 23 Nisanda Rengârenk Oldu - Son Dakika
Güncel

Avcılar 23 Nisanda Rengârenk Oldu

Avcılar 23 Nisanda Rengârenk Oldu

Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı 23 Nisan kutlamaları Avcılarda renkli görüntülere sahne oldu.

23.04.2012 19:09  Güncelleme: 19:07

Avcılarda farklı mozaik

Dış ülkelerden gelen çocuklarında katılımı ile güzel ve güneşli bir günde Turgut Özal stadyumu cıvıl cıvıl oldu. Birbirinden farklı renklerle gösteri yapan çocuklar oldukça şendi. Gösterileri izleyicilere büyük keyif verdi. Avcılar Belediyesi Kaymakamlık ve Milli Eğitimin katkılarıyla muhteşem bir 23 Nisan yaşayan çocuklar neşe doluydu.

Dünya Çocukları Avcılarda

23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk bayramı törenleri sabah Atatürk Anıtına çelenk konulması istiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başladı. Turgut Özal Stadyumunda devam eden törenlerde Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve Garnizon Komutanı çocukların bayramını kutladı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal günün anlamına hitaben bir konuşma yaparak 23 Nisan'ın önemini anlattı. Öğrencilerin şiirler okuyup günün anlamını belirten konuşmaların ardından resmigeçit töreni yapıldı.

Avcılarda Farklı Mozaik

Avcılarda dün renkli bir o kadar da farklı mozaik oluştu. Bulgaristan Yunanistan, Almanya, Macaristan ve AB Ülkelerinden gelen çocuklar stadyumda resmi geçit törenine katılması ve gösteri yapması büyük alkış aldı. Atatürk'ün başta Türk çocukları olmak üzere bütün dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan 23 Nisanda çocukların sevinci görülmeye değerdi.

Avcılar protokolü ise tören sonrası yabancı ülke çocuklarını bağrına basarak çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildiler. Avcılarda güzel bir gösteri yapan Bulgaristanlı çocuklara vatandaşlarımız büyük alkış aldı. Bulgaristanlı çocuklar ise duygularını "Böyle güzel bir bayram dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Tüm Türk çocuklarının ve dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz" diye mesaj verdiler.

Gösteriler Muhteşemdi

Stadyumda Halk eğitim bale grubu, İnönü ilköğretim folklor gösterilerinin yanı sıra erkek öğrenciler gösteri yaparak kule oluşturdu. Kız öğrenciler Gökçe'nin Tuttu fırlattı Kalbimi şarkısı eşliğinde rengarenk şemsiyelerle gösteri yaptı. Finalde ise öğrenciler Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak gösterileri sonlandırdı.

Avcılar Atatürk heykelinde ise İkizim Anaokulu 3-6 yaş gurubu öğrencileri 23 Nisan'ı büyük bir coşku ile kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avcılar 23 Nisanda Rengârenk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement