Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü

Aylin Kotil\'in Ankara\'ya Yürüyüşü

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve beraberindeki partililer, seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyen Aylin Kotil'e bir süre eşlik etti Özcan: "Seçim barajının kısa vadede düşürülmesinde, uzun vadede de tamamen kaldırılmasında demokrasi açısından çok önemli bir fayda var"

18.07.2013 19:52

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve beraberindeki partililer, seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşe geçen Aylin Kotil'e bir süre eşlik etti.

İstanbul Haydarpaşa'dan 8 Temmuz'da yola çıkan ve yürüyerek 28 Temmuz'da Ankara'ya ulaşmayı hedefleyen Kotil'i, D-100 karayolunun Bolu Organize Sanayi Bölgesi kesiminde karşılayan milletvekili Özcan ve partililer, Kotil ile bir süre yürüdü.

Kotil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her şeyin ülke için hayırlı olmasını dileyerek, "Hep birlikte bir demokrasi mücadelesi veriyoruz" dedi.

Bolu Dağı'nı çıkarken zorlandığını belirten Kotil, bir de Gerede'de zorlanacağını, ondan sonra yürüyüşünün kolay geçeceğini söyledi.

Milletvekili Özcan ise demokrasi mücadelesi veren Aylin Kotil'i yalnız bırakmamak ve ona destek olmak için böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Benim şöyle bir özelliğim var; Aylin hanımın yürüyerek Türkiye'ye duyurmaya çalıştığı bu demokrasi mücadelesi hakkında, yani seçim barajının aşağıya düşürülmesi noktasında yasa teklifi verenlerden ve bu konuda TBMM'de konuşma yapan 2 milletvekilinden biriyim" diye konuştu.

Özcan, 2002 genel seçimlerinde yüzde 10'luk seçim barajını sadece AK Parti ve CHP'nin geçebildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"AKP ve CHP'nin oy toplamı sadece yüzde 53'tü. 2002'de AKP ve CHP'ye oy vermeyen yüzde 47'lik kesim, yani yaklaşık 22 milyon seçmenin iradesi parlamentoya yansımamıştı. Seçim barajının kısa vadede düşürülmesinde, uzun vadede de tamamen kaldırılmasında demokrasi açısından çok önemli bir fayda var."

Bolu'ya dün gelen ve kentte konaklayan Kotil, basın açıklamasının ardından Ankara'ya doğru yürüyüşe devam etti. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement