Başbakan Erdoğan : Ecevit de Dillendirmiş Olabilir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan : Ecevit de Dillendirmiş Olabilir

Başbakan Erdoğan : Ecevit de Dillendirmiş Olabilir

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıkladığı Kanal İstanbul projesini 'içinde insan yok ' diyerek eleştiren CHP liderine yanıt verdi.

29.04.2011 15:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜMSİAD) 4. Genel Kurulu toplantısına katıldı.

Pendik'te bir otelde gerçekleşen toplantıya Başbakan Erdoğan'la birlikte Enerji Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Toplantının başında saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı okunacaktı ama ses düzeni çalışmadı. Kısa bir beklemenin ardından kürsüde Başbakanın sunuculuğunu yapan Orhan Karakurt, İstiklal marşını çıplak sesle söylemeye başladı. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, İstiklal marşına bu şekilde eşlik etmek zorunda kaldı.

'ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL"

Protokol konuşmaların ardından son olarak Başbakan Erdoğan, salonu dolduranların çoşkulu alkışları altında kürsüye çıktı. Başbakan Erdoğan, 1 saat 15 dakika boyunca gündemdeki hemen hemen her konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, siyasetteki üslup tartışmalarında değinerek, 'Milletin karşısına çıkıp meydanlarda ağzını bozan edep dairesinin dışına çıkan bir genel başkanın destek görmesi mümkün olamaz ' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü Balıkesir mitinginde kendisine ve partisine hakaretler yağdırdığını söyleyen Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine vurgu yaparak , ?Ben kendisine bir kez daha Hacı Bektaşi Veli'nin, malum Kılıçdaroğlu'nun kendisi de Alevi kültürünün mensubu, ama Hacı Bektaşi Veli'yi iyi anlamamış, öğrenmemiş. Bir Alevi olarak, önce onu iyi anlaması, öğrenmesi lazım . Hacı Bektaşi Veli'nin o güzel sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum. Ben Hacı Bektaşi Veli'yi onunla mukayese edilmeyecek derecede fazla severim, onun düşüncelerine inancına fazlasıyla inanırım. Ne diyor: Eline, diline, beline hakim ol, burada afedersiniz beni mazur görün. Beline hakim olamayanları gördük. Bir kasetle genel başkan oldu. Sayın Kılıçdaroğlu biliyorsunuz, Tuncelilidir. Öyle tahmin ediyorum ki, oradaki kardeşlerim de bundan rahatsızdır" dedi.

Kim ne derse desin kendilerinin seviye düşürmeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Onların kullandığı dili kullanmayacağız. Biz Milletin edebiyle, edeplendik. Milletimizin karşısında mahcup olmadan bu süreci devam ettireceğiz. Bizden boş söz, hakaret, küfür asla duymayacaksınız. Hele hele analara bizim saygımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU SADECE AYNANIN KARŞISINDA İNSANI GÖRÜYOR

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıkladığı Kanal İstanbul projesini 'içinde insan yok ' diyerek eleştiren CHP liderine yanıt verdi. Bir arkadaşının kendisine projenin animasyonunda yer alan gemiyi çıkartıp, insan koyalım diye teklifte bulunduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ' Daha insan neresinde olacak ' Burada insana hizmet var. 100 binlerce insan, istihdam edilecek. Diyorlar ki, 'bu Ecevit'in projesidir. Ecevit de bunu söylemiş olabilir ama bu projeyi söylemek, yapmak demek değildir. Varsa projesi nedir ' İnsan bunu da görmek ister. Hiçbir şey yok. Dillendirmiş olabilir ama dillendirmiş olması bile bunarla göre daha hayırlıdır" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirisini sertleştiren Başbakan Erdoğan, 'Sen hiçbir yerde insan görmedin ki, senin insanla işin yok. Kılıçdaroğlu, sadece aynının karşısına geçtiğinde insanı görüyor" dedi.

SANDALLA GEÇ ÜSKÜDAR'A

Projeye yönelik dile getirilen eleştirilere de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, '1. Köprüye karış çıkan zihniyet bu 2. Köprüye karış çıkan zihniyet bu. Yapılan bölünmüş yollara karşe çıkan, otoyollara, yapmakta olduğumuz hızlı trenlere karşı çıkan zihniyet bu. Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan köprüden de geçerler, hızlı trene binerler. Niye biniyorsun ' Niye o köprüden geçiyorsun ? Sandala geç karşıya. Sirkeci'den bin sandala, yürü gidelim servi revanım Üsküdar'a de" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri salonda gülüşmelere yol açtı.

BDP'YE CUMA NAMAZI TEPKİSİ

BDP'nin Cuma namazı protestolarında da değinen Başbakan Erdoğan, "Cuma namazı kılınıyor, arkadan bir grup, onlar da ayrıca Cuma namazı kılıyor. Cumaya hazırlıkları var mı yok mu bilmem. Hani siz bölücü değildiniz. Hani siz, ayrımcı değildiniz . Cuma, birliktir, beraberliktir. 50 metre ötede Cuma kılınıyor, sen orda başka bir Cuma cemaati oluşturuyorsun Benim Güneydoğu'daki kardeşlerim, bu oyun bozacaktır" dedi.

ÜNİVERSİTE SINAVI TARTIŞMALARI

Üniversite sınavında yaşanan şifre tartışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan muhalefeti bu işten rant elde etmeye çalışmakla suçladı. Erdoğan, "Bugüne kadar bir kez üzerinde durdum . 'Bu işin yakın takipçisiyim' dedim. Yüksek öğretime geçiş sınavı, YGS dün açıklandı. Gençlerimizi çok istismar ettiler. Ben tüm öğrencileri, öncelikle tebrik ediyor, ikinci sınavda başarı diliyorum. Sınav kağıtları ve sonuçları üzerinde yapılan ilk incelmeler iddiaların doğru olmadığına işaret ediyor. İlk anda duyduğumda, ilgililerden brifing almak istedim. Sizden, birr şey istiyorum. Bir sorunun cevabını istiyorum. Burada kopya var mı ? Yok mu bunu söyleyin. Bana dediler ki, kesinlikle yok. Ben bundan sonraki süreci zaten yargıda takip edeceğiz ve yargı soruşturmasını incelemesini bitirdikten sonra da rahata ereceğiz. Bunu aday tanıtımında da açıkladım.

Tabi iddiaları yakından takip ettik, ediyoruz . Bu süreç içinde bilen de bilmeyen de konuştu. Hele Ana muhalefet genel başkanı, aman yarabbim, bakıyorsunuz nasıl sarıldı ona. Bu işi halledersem zannetti ki, istifa ettirirsem, seçimleri kazanacağım. Bir tek kişinin haksız çıkar sağlamasına, biz müsaade etmeyiz dedik. ve böyle bir şeyin var olması durumunda, hukuki idari olarak gereken neyse hiç tereddüt etmeden yerin getiririz dedik. Ama yargısız infaza ne gerek var. Bu kurumun başında olan insanlar, sıradan insanlar değil. Sınava girmiş, girecek olan genlerimiz müsterih olsunlar dedik. Ama bir medya kampanyası, bununla beraber, bunun başında zaten kimleri olduğunu biliyorsunuz. 1, 7 milyon insanın hayallerine öldürmek, 1, 7 milyon genci katletmekle eşdeğerdir. Daha soruşturma tamamlanmadan, gece gündüz bu meseleyi gündeme taşımak, Ucuz siyasettir. Ayağa düşmüş siyasettir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan : Ecevit de Dillendirmiş Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement