BDP'li Sakık: Biz '0' Barajlı Bir Seçim Sistemini Hep Savunduk - Son Dakika
Güncel

BDP'li Sakık: Biz '0' Barajlı Bir Seçim Sistemini Hep Savunduk

BDP\'li Sakık: Biz \'0\' Barajlı Bir Seçim Sistemini Hep Savunduk

Bdp Muş Milletvekili Sırrı Sakık, dar bölge sistemi tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

21.04.2014 17:49

Bdp Muş Milletvekili Sırrı Sakık, dar bölge sistemi tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Sakık, BDP'nin görüşünün '0' barajlı seçim sistemi olduğunu söyledi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 1990'lı yıllarda Şanlıurfa'da faili meçhul cinayete kurban gidenlerin yakınlarıyla birlikte, güvenlik önlemleri nedeniyle basın toplantıs salonuna ziyaretçileri alınmayınca TBMM bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularına cevaplayan Sakık, seçimlerde daraltılmış bölge ve dar bölge sistemi tartışmalarına ilişkin, "AKP burada da sayısal çoğunluğuna dayanarak kendisine uygun bir baraj sistemini uygulamamalıdır. Biz '0' barajlı bir seçim sistemini hep savunduk" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı kutlamasının ardından BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın bu sözlerine tepki göstermesi hatırlatıldı ve aralarının nasıl olduğu sorulması üzerine Sakık, "Bizim aramızda bir kardeşlik hukuku var. Biz birbirimizi eleştirebiliriz, uyarabiliriz. O günkü tartışmada Pervin hanımın yanlış bir anlaşılmadan dolayı bir cevabı olmuştu. Benim niyetimin ne olduğunu bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Asıl cevabım şuydu, buna muhalif olan ulusalcı ve milliyetçi kesimlerin talepleri 'otoriter bir yasa çıkıyor, bu yasaya karşı bir duruş sergileyelim' değil. Oslo'da İmralı'da bu görüşmeler niye yapılıyor. Bütün eleştiriler budur. Bizde bu süreçte bu barış görüşmelerine katkı sunan her aktöre teşekkür ettik. Kalıcı bir barışın hayat bulması için aktörleri yüreklendirmek hepimizin görevidir. Parlamento bu görevi üstlenmemişse, eğer bu konuda diğer birimler görev yapıyorsa, 1 yıldır bu topraklarda kan, gözyaşı, ölüm yoksa bizim bir teşekkürü bile esirgememiz ne ahlakidir ne de vicdanidir. Ama ne hikmetse sanki buradan birilerine karşı bir set oluşturuyoruz, yok bölme bir şey. MİT'in bu konuda otoriter bir yapı oluşturduğunu hepimiz biliyoruz, gelin buna karşı bir duruş sergileyelim. Kürtler adına görüşmeler yapılıyor diye böyle bir tepki oluştuğundan dolayı açıklamam olmuştu" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Sakık: Biz '0' Barajlı Bir Seçim Sistemini Hep Savunduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement