Bodrum Sokakları Dans ve Resimle Şenlendi - Son Dakika
Güncel

Bodrum Sokakları Dans ve Resimle Şenlendi

Bodrum Sokakları Dans ve Resimle Şenlendi

Bodrum sokakları dans ve resimle şenlendi Bodrum'da, klasik müzik eşliğinde Dünya Sanat Günü'nü kutlaNdı.

15.04.2015 18:56

Bodrum sokakları dans ve resimle şenlendi

Bodrum'da, klasik müzik eşliğinde Dünya Sanat Günü'nü kutlaNdı. Profesyonel ressam ve heykaltıraşların eserleri de Bodrum sokaklarını süsledi.

Bodrum Kent konseyi Kültür Sanat Meclisi ile Bodrum Sanat ve Kültür Derneği, Dünya Sanat Günü için 'Sanat Tutku ve Özgürlüktür' adlı etkinlik düzenledi. Bodrum Limanı'ndaki etkinlikte; Karya Sanat ve Kültür Derneği ile Defne ve İlkim çiftinin hazırladıkları repertuarlarla Bodrumlulura müzik dinletisi sunuldu. Sanatseverleri izleyen bazı vatandaşlar, klasik müzik eşliğinde sokakta dans ederek eğlendi. İlkokul ve ortaokul öğrencileri, profesyonel ressam ve heykeltrıaşlarla birlikte sanat çalışmaları gerçekleştirdi. Bodrum'un dünyaca ünlü kayrak taşlarına ve palmiye kabuklarına resimler yapıldı.

Kültür Sanat Meclisi Eşbaşkanı Nuran Yüksel, "Gördüğünüz gibi bugün Bodrum sokakları dans edenler, resim ve heykel yapanlarla doldu. Amatör, profesyonel, çocuk, genç, büyük küçük hep birlikte; yediden yetmişe buluştuk. Sanatın, insanın, kelimeler, sesler ve hareketlerle tasvir edilen kalıcı yansımalarıyla yaşama geçirilmiş olan en öznel ve en çarpıcı haleti ruhiyesinin ifadesi olduğuna inanıyoruz. Dünya Sanat Günü, tüm dünyanın sanatçı ve sanatseverlerinin sanatın değerini ve gücünü eşzamanlı olarak hissetmelerini ve tüm dünya ülkeleri adına büyük önemini aynı anda solumalarını sağlıyor. Bu etkinliği Bodrum Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri yıllık programına alınması için talepte bulunacağız. Umarım kabul edilecektir. Çünkü Bodrum bunu hak etti" dedi.

Etkinlikler kapsamında bu akşam Kent Konseyi Sahne Sanatçıları Karyalı Tanrıçalar adlı tiyatro oyununu sergileyecek. Daha sonra sahne alacak Akyarlar Musiki Topluluğu'nun Türk Sanat Müziği konseri verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Sokakları Dans ve Resimle Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement