Bosna Hersek ve Karadağ'da Fas ve Libya için yardım kampanyası düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek ve Karadağ'da Fas ve Libya için yardım kampanyası düzenlendi

Bosna Hersek ve Karadağ\'da Fas ve Libya için yardım kampanyası düzenlendi

Batı Balkan ülkelerinden Bosna Hersek ve Karadağ'da, Fas ve Libya'da yaşanan doğal afetlerden etkilenenler için yardım toplandı. Bosna Hersek İslam Birliği kararıyla ülke genelindeki camilerde cuma namazı çıkışı, Fas'taki deprem ve Libya'daki selden etkilenenler için yardım kampanyası düzenlendi. Karadağ İslam Birliği de ülke genelindeki camilerde Fas ve Libya için yardım toplanması yönünde karar alırken, ülkede cuma namazının ardından afetlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Fas'ta 8 Eylül gecesi yerel saatle 23.10'da merkez üssü Marakeş kentine bağlı el-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Orta Akdeniz'de etkisini gösteren ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran 'Daniel' fırtınası Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

15.09.2023 15:44  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın doğusunu vuran Daniel fırtınası ve selde hayatını kaybedenler için Mısır ile Filistin'de gıyabi cenaze namazları kılındı.

Libya resmi ajansı LANA'ya göre, gıyabi cenaze namazlarının adresi Filistin'de Kudüs ve El-Bire kentleri ile Mısır'da başkent Kahire'deki El-Ezher Camisi oldu.

Binlerce kişinin kıldığı gıyabi cenaze namazlarının ardından selde hayatını kaybedenler ve Libya halkı için dualar edildi.

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine yol açmıştı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek ve Karadağ'da Fas ve Libya için yardım kampanyası düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement