Çanakkale'deki Anlamlı Buluşma - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'deki Anlamlı Buluşma

Çanakkale\'deki Anlamlı Buluşma

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'nca, Çanakkale Şehitliği gezisine götürülen 88 çocuk Diyarbakır'a döndü.

21.09.2012 00:48  Güncelleme: 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'nca Şehit ve Gaziler Haftası nedeniyle Çanakkale Şehitliği gezisine götürülen 88 çocuk Diyarbakır'a döndü.

Diyarbakır'a sabah gelen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve beraberindeki heyet, çocukları alarak uçakla Çanakkale'ye gitti. Gün boyunca Çanakkale'yi gezen çocuklar, yine Akşit ve beraberindeki heyetle Diyarbakır'a geldi.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Eronat, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten ve Süleyman Hamzaoğulları ile Diyarbakır Havaalanı'nda gazetecilere açıklama yapan Akşit, çocuklar için her türlü imkanın sağlanmasını temenni ettiklerini, çocuklar için bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

"Biz birlikte Türkiyeyiz" adlı bir program zincirlerinin bulunduğunu, ilkini Diyarbakır'da, sonra Batman'da gerçekleştirdiklerini kaydeden Akşit, programın üçüncü ayağı olarak da çocukları Çanakkale'ye götürdüklerini belirtti.

Şehit ve Gaziler Haftası'na denk gelen süre içerisinde çocukların vatanın o bölgesini tanımalarını, bu vatan toprakları için aslında atalarının, dedelerinin şehit düştüğünü görmelerini istediklerini vurgulayan Akşit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkenin dört bir tarafından farklı şehirlerden gelen genç delikanlı, genç Mehmet orada omuz omuza aynı topraklarda can verdiler. Orayı görmeden anlamak mümkün değildi. Biz de özellikle Diyarbakır Valiliği'nden bu konuda yardım rica ettik. Vekillerimizin desteğiyle ülkenin o bölgesini çocuklar tanısınlar, görsünler istedik. Çocuklarımızın hemen hemen hepsinin ilk kez Diyarbakır'dan çıktığını öğrendik. İlk defa uçağa, vapura bindiler. Denizi gördüler. Şehitliğe gittiğimiz zaman özellikle Diyarbakırlı şehitlerin, Lice'den, Hani'den tek tek isimlerini okuyarak çok duygulandılar. Onlar için dua ettiler. Onlar için çok farklı bir heyecandı. Onları mutlu görünce biz de mutlu olduk. Aslında 1 güne sığdırılamayacak kadar geniş bir programdı. İnşallah devam ettireceğiz. Biz yürümeye devam edeceğiz. Biz diyoruz ki etnik kökeni ne olursa olsun Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle hep birlikte Türkiyeyiz. Bu değerlerle bir anlam ifade ediyoruz."

Geziden dönen çocuklar da çok mutlu olduklarını, geziyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Uçağa ilk kez binmenin heyecanını yaşadıklarını kaydeden çocuklar, "Ülkemiz için şehit düşen Diyarbakırlı dedelerimizin mezarını ziyaret ettik. Çok duygulandık. Gezi çok güzel geçti. Hem gezdik hem de bize çeşitli hediyeler verdiler. Çok mutlu olduk" dediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'deki Anlamlı Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement