Çavuşoğlu: Mazot Pahalı, Kabul Ediyoruz - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: Mazot Pahalı, Kabul Ediyoruz

Çavuşoğlu: Mazot Pahalı, Kabul Ediyoruz

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de mazot fiyatının yüksek olduğunu kabul ettiklerini belirterek, "Maalesef Türkiye'nin petrolü yok."dedi

14.05.2011 20:10

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de mazot fiyatının yüksek olduğunu kabul ettiklerini belirterek, "Maalesef Türkiye'nin petrolü yok. Petrolü dışarıdan ithal ediyoruz. Dünyada da fiyatlar yüksek" dedi.

Seçim çalışmalarına Antalya'nın Alanya İlçesi'nde devam eden Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'nın Toslak Köyü'nde İlçe Tarım Müdürlüğü, Emişbeleni Belediyesi ve Hacıkadimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin düzenlediği '1'inci İyi Tarım Şenliği'ne katıldı. Ak Parti iktidarı olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, çiftçiye hiçbir iktidarın vermediği desteğin kendi hükümetleri döneminde verildiğini ileri sürdü. Türkiye'nin bu destekler sayesinde dünya tarım sektöründe 11'nci sıradan 8'nci sıraya geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Unutmayın eskiden çiftçimizin aldığı faizler yüzde 70'in üzerindeydi. Onun üstüne bir de temerrüt geliyordu ve yüzde 100'ün üstüne çıkıyordu. Enerjiye, elektriğe her ay yüzde 5 zam geliyordu. Otomatiğe bağlamışlardı. Şimdi çok şükür bunlar yok" dedi.

MAZOT FİYATLARI

Çiftçilerin 'mazot' fiyatlarının yüksek olmasından şikayet ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Doğrudur mazot fiyatı yüksektir. Bunu da kabul ediyoruz. Ama maalesef Türkiye'nin petrolü yok. Türkiye petrolü dışarıdan ithal ediyor. Dünyada petrol fiyatları inişli çıkışlı bir seyir gösteriyor. Biz iktidara geldiğimizde 2002 yılında petrolün varili 22 dolardı. Dünyada petrol fiyatları 170 doları gördü. Son zamanlarda 130 dolara kadar çıktı. Şu an 110 dolar civarından seyrediyor. Yani 2002'nin 5 katı fiyat. İnşallah petrolün fiyatı dünya piyasalarında düşer, çiftçilerimiz de biz de rahat ederiz" diye konuştu.

Hükümet olarak tarım sektörüne ve çiftçiye destek vermeye devam edeceklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, "Sadece tarım ürünleriyle 74 milyon insanı beslemiyoruz. Türkiye'ye gelen 30 milyon turistin ihtiyacını da karşılıyoruz. Ne kadar kaliteli ürün üretirsek, ne kadar zararsız ürün üretirsek o kadar ihraç ederiz. Burada birbirimizi kandırmaya gerek yok. Hepimiz çiftçi çocuğuyuz. Zararlı ilaçları veya gübreleri kullanmayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: Mazot Pahalı, Kabul Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement